Kullanılmaması gereken yazılımlar

Selam. Bugün kullanılmaması gereken yazılımları, biraz da kendi düşüncelerimi katarak sizler için derledim. Kategori şeklinde ilerleyeceğiz.

1) Otomatik Sürücü Güncelleme

Otomatik sürücü güncelleme yazılımlarını önermiyoruz. Nedeni ise yanlış veya eski sürücü yükleyebilmesi. Bu işlemler Windows'a zarar verebiliyor. Temiz kurulum yapmak zorunda kalmanız muhtemel. Mavi ekran yediğimi bilirim.

a) Driver Booster, DriverPack Solution, DriverEasy, DriverMax..

2) Antivirüs

Antivirüs kullanmayın demiyorum 😅 Yanlış anlaşılma olmasın. Bazı çürük antivirüsler var, onlardan uzak duralım.

a) Norton

Bir güvenlik yazılımının geçmişinde Crypto Miner olması pek hoş değil. Amaçları dışında hareket etmeleri gereksiz

Henüz kullanmadım, koruması ortalama diye düşünüyorum.

b) Avast

Bir çoğumuzun, kendisi virüs dediği, verileri kafasına göre kullanan, ara sıra reklamlarını gözümüze sokan ve ağır çalışan aynı zamanda bilgisayarı yavaşlatan yazılım.

Koruması, reklamını yapan web sitelerine göre ilk sıralarda her zaman. Ne kadar doğru tartışılır. Bana göre pek iyi değil.

c) AVG, Avira, Panda, McAfee, 360 Total..

2) Bilgisayar Hızlandırma

Geldik, en sevdiğim kısma. Oyun performansını arttırdığını, Windows'u hızlandırdığını hatta roket gibi yaptığını iddia eden bir kaç yazılım var.

a) Advanced System Care

Yaptığı görsel efektleri kapatmaktan ve gereksiz dosyaları silmekten ibaret olan aynı zamanda verilerinizi yiyen yazılım.

IOBit firmasının herhangi yazılımını kullanmayın! Zamanında bolca veri hırsızlığı yapmıştır. Adware, Spyware artık ne derseniz diyin.

b) CCleaner

Çöp dosya temizliği yapan, Avast'ın eline geçtikten sonra kendini bozan, verilerinizi kötüye kullanan yazılım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunlar ve benzeri yazılımları kullanmayın. Kullanıyorsanız bile kayıt defteri (regedit) girdilerini temizlemesine izin vermeyin! Yanlış girdiyi sildiği takdirde Windows'unuz kullanılmaz hale gelebilir.

c) Game Booster, Razer Cortex, Smart Game Booster, Wise Game Booster..

Oyun performansını arttırmayı hedefleyen ancak bir kaç hizmeti kapatmaktan başka işlevi olmayan yazılımlardır.

Kanmayın! Tükettiği kaynağa yazık. Genel ve oyun performansını arttırmak istiyorsanız modlu Windows kullanmak veya stok Windows'u debloat etmek zorundasınız. Bir noktadan sonra donanım yükseltmek gerekiyor.

4) Tarayıcı

Burada pek bir şey yok. Kullanmamanız gereken bir kaç tarayıcıyı söyleyeceğim.

a) Opera & Opera GX

Veri hırsızlığı yapan başka bir yazılım. Ek olarak kaynak kullanımını sınırlamak hikâyeden ibaret. Sınırladığınız taktirde web siteleri düzgün çalışmaz ve yavaşlar. Diğerlerine göre yavaş ve ağır tarayıcılardır..

Sizin de kullanılmamalı dediğiniz yazılımlar var ise paylaşabilirsiniz. Konumuz bu kadardı. İyi forumlar 🙂

Bana biraz ilgi çekmek için genellikle herkesin kullandığı programlar yazılmış gibi geldi.

Tam bir tane konu açacaktım ki bu konuyu gördüm buraya yazma ihtiyacı hissettim. Binbir sorun yaşayan bir insan olarak ''malesef'' crackli yazılımlar kullandığımı belirtmem gerekir. Önyargılarımı yıkamıyorum, bazı yazılımların yerini ''opensource'' yazılımlara bırakamıyorum. Çünkü çoğu çok basit olabiliyor. Arayüz iyi olmuyr, kullanışlı olmuyor, birçok karmaşık işlemi yapamıyoruz. Yine de bazı yazılımları yavaştan ''opensource'' kullanmaya başlamıştım ve şimdi daha da arttırayım istiyorum, kullandığım yazılımları paylaşsam acaba açık kaynaklı olanlara neden değişmemiz gerektiğini tartışabilir miyiz bilmiyorum. Of çok sıkıcı !!

Bilgisayar hızlandırma programları olarak manuel tuning dışında hiç bir şey önermiyorum. Debloat scriptleri ve TCP/UCP Optimizer hariç.

Antivirüs olarak Kaspersky, Malwarebytes veya NOD32 güzel bir seçim olabilir. Şahsen Malwarebytes'ı çok hafif olması sebebi ile kullanıyorum eğer bilgisayarımda virüs şüphesi var ise. Onun dışında herhangi bir antivirüs kullanmam.

Browser olarak şu anda Brave browser kullanıyorum ve gayet güzel çalışıyor. Arada sırada TOR kullanıyordum ancak şu anda Cloudflare WARP ve Brave'in gizlilik açısından tatmin etmeyen bir yanı yok benim gözümde.

Bana biraz ilgi çekmek için genellikle herkesin kullandığı programlar yazılmış gibi geldi.

Nedenlerini kaynak belirterek yazdım zaten. Neyin ilgisi merak ettim 😀 Bunları kullanan kişiler ya bilgisi yetersiz olanlar ya da dümdüz kullanıcılar.

Tam bir tane konu açacaktım ki bu konuyu gördüm buraya yazma ihtiyacı hissettim. Binbir sorun yaşayan bir insan olarak ''malesef'' crackli yazılımlar kullandığımı belirtmem gerekir. Önyargılarımı yıkamıyorum, bazı yazılımların yerini ''opensource'' yazılımlara bırakamıyorum. Çünkü çoğu çok basit olabiliyor. Arayüz iyi olmuyr, kullanışlı olmuyor, birçok karmaşık işlemi yapamıyoruz. Yine de bazı yazılımları yavaştan ''opensource'' kullanmaya başlamıştım ve şimdi daha da arttırayım istiyorum, kullandığım yazılımları paylaşsam acaba açık kaynaklı olanlara neden değişmemiz gerektiğini tartışabilir miyiz bilmiyorum. Of çok sıkıcı !!

Sizinle aynı durumdayım. Ücretli uygulamaların yerini açık kaynaklı, ücretsiz uygulamalar tutmuyor maalesef. Ee programlara para dökecek durum yok, mecburen deneme sürümleri ile idare ediyorum ve nadiren crack kullanıyorum. Dediğiniz doğru, kullanışsız ve yetersiz olabiliyorlar. O rahatlığı bulamıyoruz.

Son düzenleme:
Nedenlerini kaynak belirterek yazdım zaten. Neyin ilgisi merak ettim 😀

Sizinle aynı durumdayım. Ücretli uygulamaların yerini açık kaynaklı, ücretsiz uygulamalar tutmuyor maalesef. Ee programlara para dökecek durum yok, mecburen deneme sürümleri ile idare ediyorum ve nadiren crack kullanıyorum. Dediğiniz doğru, kullanışsız ve yetersiz olabiliyorlar. O rahatlığı bulamıyoruz.

Birileriyle sabaha kadar bunun kavgasını yapmak istiyorum :)
En basiti ''ofis'' ya ofis olarak aynı yapıda başka yazılım kullanamıyorum çünkü bana çok kullanışsız geliyorlar. Hani not defteri kullanana kadar notepad++ plus kullanmak gibi şanslı olamıyoruz ne yazık ki...

Nedenlerini kaynak belirterek yazdım zaten. Neyin ilgisi merak ettim 😀

Tarayıcı için chrome kullanıyorum ve antivirüs kullanmıyorum. Antivirüsler kurumsal yerler ve yaşlı insanlar içindir. Bilgisayar kullanmayı bilen insan antivirüs kullanmaz. Ve indireceğim her programı crackli indiriyorum. Yıllardır hem de. Sistemimde hiç bir şey yok. Düzgün crack indirirseniz düzgün program indirirseniz antivirüslerle işiniz olmaz. Sürekli ekranın köşesinde uyarı verip durmasalar kullanırım ama rahatsız ediciler.

Tarayıcı için chrome kullanıyorum ve antivirüs kullanmıyorum. Antivirüsler kurumsal yerler ve yaşlı insanlar içindir. Bilgisayar kullanmayı bilen insan antivirüs kullanmaz. Ve indireceğim her programı crackli indiriyorum. Yıllardır hem de. Sistemimde hiç bir şey yok. Düzgün crack indirirseniz düzgün program indirirseniz antivirüslerle işiniz olmaz. Sürekli ekranın köşesinde uyarı verip durmasalar kullanırım ama rahatsız ediciler.
Dostum ben de aşırı uzun zamandan beri hiç bir şekilde antivirüs falan kullanmıyorum. Kullandığım Windows kurulumu modifiyeli ISO ve defender'ı köküne kadar silmişler.

Crack konusunda ben de aşırı crack kullanan birisiyim. Ha ama param vardır ve gerçekten alabliyorumdur o zaman alırım o oyunu veya programı. Mesela The Forest'ı crack oynuyordum artık steamimde duruyor. İndirimde aldım ama olsun. :D

Antivirüs kullanmak gerçekten gereksiz. Sadece sistem aşırı hantallaştığında bi bakayım diyorum ne var ne yok diye o zaman bi Malwarebytes atıyorum. Zaten benim bir hastalığım var 2 3 haftada bir format atıyorum sisteme. Rahat edemiyorum format atmayınca. Yakınlarımın 2 3 senedir formatlanmayan bilgisayarlarını gördüğümde elim ayağım titriyor. Telefonda da aynı şekilde format yerine komple ROM'u yeniden kuruyorum.

Kendim de Chrome kullanıyorum. Bana göre en iyisi.

Dediğiniz gibi antivirüs, kullanmayı bilene gereksiz. Şahsen Defender bile kullanmıyorum. Onlarca korsan oyun, program kullandım zamanında.. Tık yok.

Birileriyle sabaha kadar bunun kavgasını yapmak istiyorum :)
En basiti ''ofis'' ya ofis olarak aynı yapıda başka yazılım kullanamıyorum çünkü bana çok kullanışsız geliyorlar. Hani not defteri kullanana kadar notepad++ plus kullanmak gibi şanslı olamıyoruz ne yazık ki...

Ben de örnek vereyim. Mesela indirme yöneticisi olarak Internet Download Manager kullanıyorum. Ancak ücretli olduğu, deneme süresi hakkında durmadan pop-up geldiği için Free Download Manager denemek istedim. Ücretsiz ve en popüler alternatifidir. Kısmen açık kaynaklı. İnternetim yavaş olduğundan dolayı gece açık bırakıyorum. Bu nedenle indirme bittikten sonra bilgisayarı otomatik kapatma gibi özelliklere ihtiyacım oluyor. Onca zaman ve güncellemeye rağmen hâlâ bu basit özellik bile yok. Sonra Internet Download Manager ile uğraş dur..

İstemsizce güldüm hakkını helal et lordum :)

Sisteminde hiçbir şey olmadığını nasıl test ettin bize de anlat da yükümüzü al omuzlarımızdan bir zahmet :) Düzgün crack nasıl oluyor ki?? Şimdi indirdiğim siteyi yazsam çok güveniyorum desem yine yanlış olacak ''düzgün crack'' diye bir mantık mı var?

Ula dur korsan yapıyoruz o kadar işçilik yapıyoruz bari düzgün crack yapalım da insanlar yararlansın ben de insanlara hibe edeyim, amaç milletiler yararlansın diyen milliyetçi crackerlar varsa söyle 1.000 tl lik çay ısmarlayayım da niyetini konuşalım :)

Ben de hep crackli kullanıyorum eyvallah ama bu şekilde de konuşamıyorum free free :)

Canavar gibi bilgisayarımız var bir sürü debloat işlemi yapıyoruz, bir kaç gün arayla formalite gereği testler taramalar yapıyoruz vs ince ayarlar havada uçuşuyor vs ama yok yani sorunlar peşimizi bırakmıyor.

Defender kalıcı kaldırılmış bilgisayarımdan, sağ tuşa ''virus total'' ekledim vs ama yine güvende değilim, yine hatalar oluyor, yine saçma salak terminal açılıp duruyor önümde bazen kalvye kafayı yiyor, bazen saçma şeyler açılıyor, bazen mause kafayı yiyor.

Gel gelelim, en son canımı sıkan olay ''adobe photohop'' ile banner düzenliyordum, kitabın başına ve sonuna yerleştirmek için saçma salak korsan kullanıyorsunuz vs diye hata verip kapanıyor. Katılımsız olan sürümde hiçbir sorun olmuyor vs ...Eee şimdi düzgün adobe crack söyle de hatta dur nasıl düzgün olduğunu test ettiğini de söyle de biz de cahallığımızdan utanalım :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı