Kullanılmayan banka hesabı kapanır mı?

Aaaapşu

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bundan beş sene önce staj yaparken iş yeri maaş yatırmak için HSBC bankasından hesap açmıştı.10 ay süren staj sonunda para bitince hesap kartını kırıp çöpe atmıştım. Yarım saat önce mail atmışlar. Mailde şöyle yazıyor; Hayat hızla akarken, bir süredir işlemleriniz için HSBC İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık uygulamasını kullanmadığınızı fark ettik... Devam ediyor.
Hesabı kullanmadığım için kendi kapanmaz mı? 5 yıl sonra bana hesap işletim ücreti çıkarırlar mı? Yada aktif hesaplarım olup olmadığına bakabileceğim bir site var mı? E-Devletten hat sorgulama gibi.

25 yaşından küçük kişilerin banka kartlarından hesap işletim ücreti alınmıyor. Eğer kartın içinde kredi kartı özelliği yoksa ve sadece hesap kartı ise hesap işletim ücreti yansımaz. Eğer yansıyor olsaydı zaten hesabında bakiye olmadığı için borcunuz var vs. şeklinde size bildirilirdi.

Son olarak; eğer sen gidip hesabımı kapatın demezsen hesap kartın kapatılmaz. Müşteri hizmetlerini arayarak kapattırman gerek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı