Kullanılmayan banka hesaplarını kapatmamak sorun olur mu?

333365

Yottapat!
Bin Çözüm, Bir Efsane Zamanın Tanığı Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru
Makaleler
65
Kullanılmayan banka hesaplarını kapatmamak sorun olur mu? Sonradan tarafıma işlem ücreti gibi bir şey yansır mı? Banka kartı, kredi kartı değil. @Tim biliyorum size de çok soru sordum ama bu konularda en bilgili de sizsiniz.

Sorun olmaz. Fakat uzun süre dokunulmayan hesaplardaki para ve ziynet eşyaları devlete aktarılıyordu. Tam detayını bilmiyorum ama o kadar süre geçmesine rağmen bankalar müşteri ile iletişime geçiyordu. Ulaşılamazsa o zaman aktarılıyor.

Hesapta hiç para yoksa ne oluyor?

Bir şey olmaz. Olsa olsa hesabı tamamen silerler. Bu da bankanın işine gelmez. Sonuçta para akışı olmasa bile bir müşteri kaybediyor.
Açalı 12 yıl olan hesabı son 2 yıldır kullanmaya başladım. Dediğim olaydaki süre 10 yıl diye biliyorum.

Anlıyorum, cevabınız için teşekkür ederim.

Benim yaşadığım şehirde bazı bankaların şubeleri yok. Bankaların mail adreslerine hesabımı kapatmaları için mail attım ancak yapamayacaklarını söylediler. Bunun üzerine mail görüntülerini ekleyerek CİMER'e başvurdum ve ertesi hafta talep ettiğim tüm hesaplarımı kapattılar. Bu şekilde de hesaplarınızı kapatabilirsiniz.

Hocam cevabınız için teşekkürler de belki ilerleyen zamanlarda lazım olursa diye pek kapatmaktan yana değilim de sadece kullanılmamasının sorun olup olmayacağını merak etmiştim.

Kullanılmayan banka hesaplarını kapatmamak sorun olur mu? Sonradan tarafıma işlem ücreti gibi bir şey yansır mı? Banka kartı, kredi kartı değil. @Tim biliyorum size de çok soru sordum ama bu konularda en bilgili de sizsiniz.
Şuanda yok ama ileride hesap işletim ücreti geri gelirse kredili mevduat hesabınız kullanılarak işletim ücreti çekilebilir galiba.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı