Kullanılmayan bir harici HDD ne kadar dayanır?

Her ay düzenli olarak çalıştırın. Güneş almayacak şekilde saklayın.
Araba mı bu, düzenli çalıştırın diyorsunuz?

Çalıştırmanıza gerek yok. Darbe almayacak şekilde saklayın. Kutusuna koyabilirsiniz var ise. Onun haricinde ekstra önlem almanıza gerek yok. Yıllarca kullandım mekanik diskleri. Yıllarca da sağda solda durdu, kullanılmadan. Masanın üstünde, çekmecede veya dolabın içinde. Bir zararını görmedim.

Araba mı bu, düzenli çalıştırın diyorsunuz?

Çalıştırmanıza gerek yok. Darbe almayacak şekilde saklayın. Kutusuna koyabilirsiniz var ise. Onun haricinde ekstra önlem almanıza gerek yok. Yıllarca kullandım mekanik diskleri. Yıllarca da sağda solda durdu, kullanılmadan. Masanın üstünde, çekmecede veya dolabın içinde. Bir zararını görmedim.
Herhangi bir fiziksel darbe almazsa, hayır.
Düzgün bir şekilde saklanır ise bir sorun olmaz.
HDD'nin içerisinde olan özel sıvı zamanla kuruyabiliyor. Uzun zamanlar saklamak zarar verebilir.

Teşekkür ederim.

Ne özel sıvısında bahsediyorsunuz? HDD içi hava geçirmez şekilde korunuyor. İçeri toz girdiğinde bile zarar veriyor. İçinde sıvı olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Şu an önümde 3 TB HDD var, içi açık vaziyette. İsterseniz fotoğrafta atarım. Sıvının nerede olduğunu söyler misiniz? Ben göremedim de. Belki de 6 sene önce içini açtığım için kurumuştur, öyle değil mi? :D

İçinde küçüklük resimlerimin olduğu 2TB'lık harici Samsung HDD var. HDD'yi kullanmıyorum. Kendi kendine zarar gelir mi?

Mıknatıslardan falan uzak tut benim de öyle fotoğraflarımın olduğu bir HDD vardı 500 GB'lik çekmecede duruyordu yanında da mıknatıs varmış fark etmedim yıllarca, geçen hafta bakayım fotoğraflara dedim HDD çalışmadı bile hafif bir tıkırtı geliyor sonra hiçbir şey olmuyor o yüzden mıknatıslardan veya manyetik şeylerden uzak tut.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı