Yorum yapan arkadaşların aksine ben fikrinizi destekliyorum. Sıfırdan açılacak bir mekanın en büyük sabit gider kalemi olan kira ve personel gideriniz olmayacak. Malzemeleri ve dekorasyon işini masa, sandalye vs. En minimum maliyetle en güzel şekilde halletmeniz lazım. İkinci el dükkanı kapattığı için satan işletmelerden temin etmek mantıklı. 200 bin liraya şirket masrafları da dahil çok rahat bir şekilde dükkana giriş yaparsınız. Reklam maliyetleriniz olacak. Tabela, broşür, kartvizit, google maps reklamı vs. Bunların maliyetine de 100 bin lira çıkacağız. Geriye kahve makinesi, buz makinesi, arıtma cihazı gibi endüstriyel malzeme gideriniz olacak. Kahve işi için tam detayına hakim değilim fakat bunları da ikinci el az kullanılmış temin edebileceğinizi düşünüyorum. Detaylı araştırma yapmanız lazım. 200-300 bin lira civarı da bunların maliyetinin olacağını varsayarsak (endüstriyel kahve ekipmanlarına hakim değilim.) Totalde 500-600 bin lira masrafınız oluyor. Şayet iş yapamazsanız aldığınız ürünler sizin demirbaşınız olacağı için tekrar satılabilir olacak. Harcadığınız fiyatı tam olarak geri alamayacak olsanız bile bir kısmını alırsınız. Çünkü malzemeleri zaten sıfır fiyatından uyguna alacaksınız. Müzik, konsept işi falan önemli fakat asıl müşteri sizin fiyat/kalite oranınıza bakar. Dükkanınız görünür olursa ve çevredeki kafelerden iyi fiyata güzel kahve satarsanız, müşterinin size gelmemek için bir sebebi yok. Kira ve personel gideriniz olmayacağı için uzun vadede iş yapamasanız bile dediğim gibi biraz para, heves ve zamanınızı kaybedersiniz. Unutmayın ki her sabah iş yapmayan bir dükkanı sabah açmak ve akşama kadar başında durmak kolay değil. Böyle bir yola çıkacaksanız fiziksel ve psikolojik olarak buna hazır olmanız gerekiyor. Gene de bence denemeye değer. Son karar sizin. Hakkınızda hayırlısı olsun. Yatırım tavsiyesi değildir : ) Not: Toplu malzeme stoğu yapmayacağınızı varsayarak değerlendirme yaptım. Mantıklı olan da bu.