Çözüm Kullanılmayan Papara hesabından para alınıyor mu?

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

333365

Yottapat!
Bin Çözüm, Bir Efsane Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru Tam Bir Technopat'sınız! İlk 5 Haneli Mesajınız! Mesaj Sayısında Ender Kişilerdensiniz!
Makaleler
65
Arkadaşlar selamlar. 7 Ağustos 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde kullanıcı çerçeve sözleşmesi güncellendi ve önemli gördüğüm yerlerin konusunu açmaya çalışıyorum. Bugünkü konuda, Papara hesabının kullanılmaması durumunda ücret kesilip kesilmeyeceğini anlatmaya çalışacağım. Belki Papara hesabınızı kullanmak istemeyebilirsiniz ve bu durumda hesabı kapatmak zorunda kalıp kalmayacağınız aklınıza takılıyor olabilir. Bugün bu soru işaretini gidermeye çalışacağım.

papara kullanılmayan hesap ücreti.png

Son 6 ay boyunca eğer hesabınızı kullanmazsanız BSMV dahil olmak üzere 9,90 TL ücreti var. Hesabınızda para varsa çeker, yoksa çekmez çünkü Papara ön ödemeli kart ve borçlandırma yapmaz. Hesabınızı kullanmak istemiyorsanız, hesabınızda para bırakmamanız yeterli olur.
Kaynak: https://cdn-common.papara.com/termsofuse/terms-of-use-20250807.pdf

Hocam peki 2 yıl kullanmadık diyelim, bu ücretin 4 ödemelik zamanına geliyor. Para atınca hesaba toplu çekim gibi bir şey var mı?

@leeEVERETT, ön ödemeli kart olduğu için çekmez. İçinde para varsa alır, yoksa almaz. İninal gibi. Önceden İninal'in aylık kullanım ücreti vardı. Hesabında para varsa çekiyordu, yoksa çekmiyordu ve borçlandırmıyordu. Ön ödemeli kartlar borçlandırmaz, kredi kartları borçlandırır.

Sanırım hem bu hem de Akbank dışında ki ATM'lerden yapılan işlemlerin ücretini arttırdığı için atanan yeni yönetime teşekkür etmeliyiz...

@SmileeFate, bu madde önceden var mıydı yok muydu bilemiyorum. Öncelikle onu söyleyeyim. İncelerken gözüme çarptı, konusunu açtım. Sanırım yeni değil.

Kullanmayıp hesabını kapatmak istemeyenler 5 ayda 1 kez 50TL atsın 2 paket sakız alsın 10 lira vermezsiniz. Ya da komple 9, 90'dan daha fazla para bırakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
@SmileeFate, bu madde önceden var mıydı yok muydu bilemiyorum. Öncelikle onu söyleyeyim. İncelerken gözüme çarptı, konusunu açtım. Sanırım yeni değil.

Geçtiğimiz yıllarda bu uygulama başlandı fakat olumsuz tepkilerin ardından Papara bu uygulamayı fazla uzun tutmadan kaldırmıştı ancak şimdi yeni yönetim tekrar uygulamaya almış anlaşılan :(

Kullanmayıp hesabını kapatmak istemeyenler 5 ayda 1 kez 50TL atsın 2 paket sakız alsın 10 lira vermezsiniz. Ya da komple 9, 90'dan daha fazla para bırakmayın.

Birikim hesabına aylık 1TL veya yapılabiliyorsa daha düşük bir maliyetle otomatik transfer talimatı verilebilir. Önceki dönem bu işe yarıyordu çünkü önemli olan hesabın sadece aktif olmasıydı, ne yaptığın değil.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı