E emreaksu Hectopat Katılım 30 Ocak 2015 Mesajlar 15 Daha fazla Cinsiyet Erkek 9 Nisan 2021 #1 Merhaba arkadaşlar. Bugün 250 GB SSD'yi 500 GB SSD'ye klonladım. 250 GB SSD'yi ise D olarak kullanmak istiyorum. Bu 250 GB'lık diski, disk yönetiminden ya da program kullanmadan nasıl formatlayabilirim? (Kısaca disk 0'ı D yapmak istiyorum.) Son düzenleyen: Moderatör: 9 Nisan 2021
Merhaba arkadaşlar. Bugün 250 GB SSD'yi 500 GB SSD'ye klonladım. 250 GB SSD'yi ise D olarak kullanmak istiyorum. Bu 250 GB'lık diski, disk yönetiminden ya da program kullanmadan nasıl formatlayabilirim? (Kısaca disk 0'ı D yapmak istiyorum.)
Çözüm L L Lord Raiden 9 Nisan 2021 emreaksu dedi: D yazan kısma sağ tık yaptığımda "birim sil" ve "biçimlendir" çıkıyor ama diğer 4 kısma sağ tıkladığımda sadece "yardım" yazıyor. Ne yapmalıyım? Genişletmek için tıkla... Öncelikle sistemin diğer diskten başlatılmış olduğuna emin olun. Sonra şu komutları uygulayın: Başlat>Çalıştır>diskpart list disk select disk 0 Buradaki "0" disk numaranızdır. Sağdan boyutuna bakarak doğru diski seçtiğinize emin olun. Aksi takdirde verileriniz silinebilir. clean create partition primary format quick fs ntfs exit Bu işlemden sonra select disk kısmında seçtiğiniz diskin içindeki veriler tamamen silinir.
emreaksu dedi: D yazan kısma sağ tık yaptığımda "birim sil" ve "biçimlendir" çıkıyor ama diğer 4 kısma sağ tıkladığımda sadece "yardım" yazıyor. Ne yapmalıyım? Genişletmek için tıkla... Öncelikle sistemin diğer diskten başlatılmış olduğuna emin olun. Sonra şu komutları uygulayın: Başlat>Çalıştır>diskpart list disk select disk 0 Buradaki "0" disk numaranızdır. Sağdan boyutuna bakarak doğru diski seçtiğinize emin olun. Aksi takdirde verileriniz silinebilir. clean create partition primary format quick fs ntfs exit Bu işlemden sonra select disk kısmında seçtiğiniz diskin içindeki veriler tamamen silinir.
L Lord Raiden Megapat Zamanın Tanığı Katılım 27 Eylül 2020 Mesajlar 6.237 Makaleler 14 Çözümler 113 9 Nisan 2021 #2 Disk 0 için tüm bölümlere sağ tık yapıp birimi sil deyin ve sonda yeni basit birim oluşturun. Artı 0 Eksi
3 377619 Hectopat Katılım 19 Ekim 2020 Mesajlar 3.842 Makaleler 1 Çözümler 18 9 Nisan 2021 #3 Şu an C olan bir şeyi D mi yapmak istiyorsunuz? Eğer böyleyse diğer disk ile sistemi açın ve o SSD den 250 GB olanı biçimlendirin. Son düzenleme: 9 Nisan 2021 Artı 0 Eksi
Şu an C olan bir şeyi D mi yapmak istiyorsunuz? Eğer böyleyse diğer disk ile sistemi açın ve o SSD den 250 GB olanı biçimlendirin.
KS KS E emreaksu Hectopat Katılım 30 Ocak 2015 Mesajlar 15 Daha fazla Cinsiyet Erkek 9 Nisan 2021 #4 D yazan kısma sağ tık yaptığımda "birim sil" ve "biçimlendir" çıkıyor ama diğer 4 kısma sağ tıkladığımda sadece "yardım" yazıyor. Ne yapmalıyım? Artı 0 Eksi
D yazan kısma sağ tık yaptığımda "birim sil" ve "biçimlendir" çıkıyor ama diğer 4 kısma sağ tıkladığımda sadece "yardım" yazıyor. Ne yapmalıyım?
L Lord Raiden Megapat Zamanın Tanığı Katılım 27 Eylül 2020 Mesajlar 6.237 Makaleler 14 Çözümler 113 9 Nisan 2021 #5 emreaksu dedi: D yazan kısma sağ tık yaptığımda "birim sil" ve "biçimlendir" çıkıyor ama diğer 4 kısma sağ tıkladığımda sadece "yardım" yazıyor. Ne yapmalıyım? Genişletmek için tıkla... Öncelikle sistemin diğer diskten başlatılmış olduğuna emin olun. Sonra şu komutları uygulayın: Başlat>Çalıştır>diskpart list disk select disk 0 Buradaki "0" disk numaranızdır. Sağdan boyutuna bakarak doğru diski seçtiğinize emin olun. Aksi takdirde verileriniz silinebilir. clean create partition primary format quick fs ntfs exit Bu işlemden sonra select disk kısmında seçtiğiniz diskin içindeki veriler tamamen silinir. Artı 0 Eksi Çözüm
emreaksu dedi: D yazan kısma sağ tık yaptığımda "birim sil" ve "biçimlendir" çıkıyor ama diğer 4 kısma sağ tıkladığımda sadece "yardım" yazıyor. Ne yapmalıyım? Genişletmek için tıkla... Öncelikle sistemin diğer diskten başlatılmış olduğuna emin olun. Sonra şu komutları uygulayın: Başlat>Çalıştır>diskpart list disk select disk 0 Buradaki "0" disk numaranızdır. Sağdan boyutuna bakarak doğru diski seçtiğinize emin olun. Aksi takdirde verileriniz silinebilir. clean create partition primary format quick fs ntfs exit Bu işlemden sonra select disk kısmında seçtiğiniz diskin içindeki veriler tamamen silinir.
KS KS E emreaksu Hectopat Katılım 30 Ocak 2015 Mesajlar 15 Daha fazla Cinsiyet Erkek 9 Nisan 2021 #6 Teşekkür ederim. Artı 0 Eksi