Kullanımı rahat en iyi paket yöneticisi hangisi?

@894126 sen Fedora'na ben NixOS'ime gidiyorum. Adı bilindik kişiler kullanıyor diye Fedora iyi olmuyor. Hem ben Debian'ın rolling relase hali Fedora'dan daha stabil mi dedim? Senin aradığın şeyler ile benim aradığım şeyler ayrı. Ne olursa olsun destekleyebileceğim bir şey var ise immutable distroların güvenilirliği olur. Fedora Rhel'in üzerinde yaşayan bir dağıtım. Doğru iş yapmıyorlar.

@894126 sen Fedora'na ben NixOS'ime gidiyorum. Adı bilindik kişiler kullanıyor diye Fedora iyi olmuyor. Hem ben Debian'ın rolling relase hali Fedora'dan daha stabil mi dedim? Senin aradığın şeyler ile benim aradığım şeyler ayrı. Ne olursa olsun destekleyebileceğim bir şey var ise immutable distroların güvenilirliği olur. Fedora Rhel'in üzerinde yaşayan bir dağıtım. Doğru iş yapmıyorlar.

300 satır kod yazıp compile ile uğraşmadan cutting Edge yazılıma sahip olabileceğim bir tumbleweed var bir de Fedora. Tumbleweed rolling release olduğundan günlük gigabytelarca güncelleme yapmanın kullanım kolaylığı olduğunu sanmıyorum o yüzden Fedora hem güncellik hem de uğraşmadan stabilite isteyen birine en iyi seçim şimdi Gentoo kullanıp sizin kullandığınız da Linux mu ben kerneli kendi sistemime özel compileladım diyen bile çıkabilir yani burada hangi distro en iyisi diye tartışmanın kimseye faydası yok.

Dnf yeterince stabil ve yeni paketler kuruyor asıl aptler bozuk oluyor çünkü 10 yılda bir güncelleme alan Debian tabanlılar en azından redhat güncelliğe de önem veriyor bir tek yavaşlığından şikayetçi olan çok onu da dnf 5 ile çözebiliyorsun pacman cutting Edge ama stabilitede kolay gelsin apt tam tersi dnf bunun arasında olmayı iyi başarıyor bence.

Paket yoneticisi degil repo kiyasliyorsun.

@894126 sen NixOS kullandığına emin misin? 60 - 70 defa yapılandırma yaptığımı, yüzlerce satır kod yazdığımı sanıyorsan yanılıyorsun. NixOS'ta istesem 1 defa bile yapılandırma yapmadan, 1 satır konfigürasyon dosyamı değiştirmeden de kullanabilirim. Hem rahatlık, kişinin işini hızlı bir şekilde yapmasını, sistemin kullanıcıya hizmet etmesini gerektirir. Bana göre Fedora çöp, sana göre baş tacı. Ben Fedora'yı diğer dağıtımlara göre daha kısıtlayıcı buluyorum, sen bulmuyorsun. Paket yöneticisini başarılı ve güvenli bulmuyorum, sen buluyorsun. Öznel şeylerin daha da devamını getirme.

Son düzenleme:
@894126 sen NixOS kullandığına emin misin? 60 - 70 defa yapılandırma yaptığımı, yüzlerce satır kod yazdığımı sanıyorsan yanılıyorsun. NixOS'ta istesem 1 defa bile yapılandırma yapmadan, 1 satır konfigürasyon dosyamı değiştirmeden de kullanabilirim. Hem rahatlık, kişinin işini hızlı bir şekilde yapmasını, sistemin kullanıcıya hizmet etmesini gerektirir. Bana göre Fedora çöp, sana göre baş tacı. Ben Fedora'yı diğer dağıtımlara göre daha kısıtlayıcı buluyorum, sen bulmuyorsun. Paket yöneticisini başarılı ve güvenli bulmuyorum, sen buluyorsun. Öznel şeylerin daha da devamını getirme.

Öznel değil gerçek Linux'u deneyip bir sorun yaşadı diye Linux'tan nefret eden ben bununla mı uğraşacağım diyen veya Windows'ta telemetri ayarı yapamayacak kadar tembel arkadaşlarım var bu adamlara rahatlık hızlı olmak değil kolay olması ve bu yeterince nesnel. Senin mantığınla GUI arayüz kullanmamamız lazım kod satırıyla daha hızlı oluyor commodore zamanlarına geri dönelim. Linux komünitesi de bunu biliyor ki Flatpak gibi immutable distrolar gibi kolay sistemler geliştiriyorlar "kısıtlayıcı" diye her şeyi zorlaştırıp binbir tür şey ekleyip %1'lik kullanıcı oranını %0.03e de düşürmeyi düşünmüyorlar.

Ubuntu gibi verilerimi kesin satıyordur o yüzden gloriousegroll gibi bilinen kişiler kendi distrolarında Fedora tabanı kullanıyor.
Cidden buna inanıp RHEL test yatağı olan Fedora'yı mı övüyorsun?

Debian'ın testing versiyonunun Fedora'dan daha stabil olacağını düşünmeniz zaten mesajın boş olduğunu özetliyor.
Debian testing adından mı çıkarım yaptınız bilemem ama gayet kullanılabilir bir konumda.
Paketler Debian testing'e gelmeden önce Debian sid'e gelir ve oradan geçtikten sonra testing'e ulaşır.
İkisi içinde birbirinden daha stabil demiyorum. Ama sandığının aksine kullanılabilir bir dağıtım.

Ayrıca Debian testing'in sürekli güncellenen yapısı fedoranın her 6 ayda bir sürüm yayınladığı güncellenme şeklinden daha iyi.
Debian gelecekte varlığını devam ettireceği kesin bir dağıtım olması olsun daha sağlam bir taban.

KDE 5 ile devam o zaman bilgisayarı dedeme vereceğim için stabilite daha önemli 5 yıl önceki teknolojiyi kullansın.
Debian Testing için öyle olmadığını söylememe gerek yoktur umarım.

300 satır kod yazıp compile ile uğraşmadan cutting Edge yazılıma sahip olabileceğim bir Tumbleweed var bir de Fedora.
OpenSUSE Slowroll projesine bak derim.

Burada hangi distro en iyisi diye tartışmanın kimseye faydası yok.
En iyi dağıtım olmaz kişiye en uygun dağıtım olur fikrine katılsam da, kullanılmaz dağıtımlar olduğunu düşünüyorum.
Fedora ise bence bu listenin tepesini çekiyor. Gerek varlığının RHEL için olması olsun, geleceğinin belirsiz olması olsun, "topluluk" dağıtımı olup Gnome harici diğer masaüstü ortamlarının "yetimmiş" gibi davranılması olsun gayet kullanılmaz bir dağıtım.
Düzeldiğinin farkındayım önemli olan bu zamana kadar topluluk dağıtımında böyle bir şey olmasıydı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı