Kumandalı kasa kablo bağlantıları nasıl yapılır?

erroshakan

Hectopat
Merhaba arkadaşlar kumandalı kasa almışım yanlışlıkla PC'yi topladım. Yalnız bu kasada fanlar falan bir küçük adaptör gibi bir alete bağlı. Fotoğrafta gösterdiğim kablolar oradan çıkıyor ve nereye takacağımı bilmiyorum. Takmadan PC çalıştırdım ve kumanda çalışıyor fanlar çalışıyor, fan LED'leri çalışıyor bir skıntı yok. Peki bu kablolar nedir ve ne işe yarar? Yardım lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
4 pini olan ama ortası kapalı olan; Adreslenebilir RGB portuna takılıyor, eğer anakartınızda pin varsa. 4 pin olan fanları, anakart üzerinden kontrol etmeye yarar. Küçük olan 3 pin ise o da ışıklandırma ile alakalı. Kasa modeliniz nedir?

Merhabalar anakartınızın modeli nedir ve fotoğrafta elinizde tuttuğunuz kablolardan sol üstteki ile sol alttaki birleşik mi?

Bu kablolar birleşik ise sağdaki (4 pinli) olanı fanlarınızın hız kontrolün için. Soldakiler (3 pinli) ise LED efektleri ve renklerini kontrolünü yapmak için olan ARGB bağlantı kabloları. Sol üstteki ASUS, MSI ve ASRock için sol alttaki ise Gigabyte anakartlar için.
Fanlarınız hızını, efektlerini ve renklerini kontrolcü üzerinden değil de anakart üzerinden yapmak isterseniz bu kablolar yardımı ile anakartınıza kontrolcünüzü bağlamanız lazım.

Bilgisayarı yanlışlıkla toplamakta iyimiş 4 pin olan kabloyu PWM portuna takın. Anakart marka modeliniz belirtin.

Anakart asus m450m-k. Kasa ise asus vento vg06f. Bu kablolar takılı değil şuan ama kumandayla rgb ler ver fan hızlarını kontrol edebiliyorum. Çok önemli birşey değilse takmicam arkadaşlar öneriniz nedir? Sağ alttakini anakarta taktım diğerlerini takmadım.
B450m-k anakart modeli yukarda yanlış yazmısım

Son düzenleme:
Kabloları takmadan kumanda ile kontrol etmeniz en sağlıklısı anakartınızın ARGB desteği bulunmuyor zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…