Kumandasız DJI Neo almak hatalı mı?

%99 bir şey olmaz başkan.

Hocam, bir açık hava uçuşu denedim ve bayağı bir deneyim edindim. Bunlar şöyle:
1- çok rüzgarda cihaz çok sallanıyor, özellikle telefondan hareket ettirmesi zor hale geliyor. Rüzgarın çektiği yere doğru karşı tepki vermeniz gerekiyor.
2- az daha kuş saldırısına uğruyordum ancak ileri doğru anlık refleksle kurtardım.
3- cihazın açık alanda mesafesini (telefonla) gayet yeterli buluyorum ancak bir duvarın arkasına falan geçince bağlantı kesiliyor.
4- cihazı biraz fazla uzağa gönderdim ve 3. maddede anlattığım olay başıma geldi. Koşa koşa gidip cihaza tekrar bağlandım ve kurtardım.
5- cihazın şarjı rüzgarda olmasina rağmen fabrika verisine yakın gidiyor.(tek batarya) (14-16 dakika)
6- cihazın kamerasına güneş ışınları çok etki ediyor, görüntüyü bozuyor.
7- cihazı yakın takip moduna alıp hızlıca koşarken bir anda durursanız cihaz size vurabiliyor. 6. Madde hakkında bir öneriniz var mı? Ne yapabilirim?

@MuratKayas @bados123

Son düzenleme:
Hocam, bir açık hava uçuşu denedim ve bayağı bir deneyim edindim. Bunlar şöyle:
1- çok rüzgarda cihaz çok sallanıyor, özellikle telefondan hareket ettirmesi zor hale geliyor. Rüzgarın çektiği yere doğru karşı tepki vermeniz gerekiyor.
2- az daha kuş saldırısına uğruyordum ancak ileri doğru anlık refleksle kurtardım.
3- cihazın açık alanda mesafesini (telefonla) gayet yeterli buluyorum ancak bir duvarın arkasına falan geçince bağlantı kesiliyor.
4- cihazı biraz fazla uzağa gönderdim ve 3. maddede anlattığım olay başıma geldi. Koşa koşa gidip cihaza tekrar bağlandım ve kurtardım.
5- cihazın şarjı rüzgarda olmasina rağmen fabrika verisine yakın gidiyor.(tek batarya) (14-16 dakika)
6- cihazın kamerasına güneş ışınları çok etki ediyor, görüntüyü bozuyor.
7- cihazı yakın takip moduna alıp hızlıca koşarken bir anda durursanız cihaz size vurabiliyor. 6. Madde hakkında bir öneriniz var mı? Ne yapabilirim?

@MuratKayas @bados123
Rüzgarda sallanır evet. Canı yok zaten neredeyse hiç. Diğer dronlarda sallanıyor ama 3 axis gimball olduğu için belli olmuyor. Görüntü için exposure düşürmen lazım parlaklığın azalması için.

Rüzgarda sallanır evet. Canı yok zaten neredeyse hiç. Diğer dronlarda sallanıyor ama 3 axis gimball olduğu için belli olmuyor. Görüntü için exposure düşürmen lazım parlaklığın azalması için.
Kumanda olmadan yapabileceğim ayarlarda çok kısıtlı hocam. Kumanda+batarya almaya yöneldim şu zamanlarda. RC-N2 bakıyorum.

Dji neo almıştım bende single versiyonunu. İlk dronum olduğu için ilk başlarda gayet yeterli geliyordu fakat bazı ozelliklerin kısıtlı olması sebebiyle RC N2 kumanda aldım. Kısıtlı dediğim özellik telefonla sadece insanı bir nesle olarak odaklıyor ve quickshot çekimleri öyle yapılıyor. Kumanda ile beraber istediğiniz nesneyi odaklama özgürlüğüne kavuşuyoruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı