Kurallar hakkında düşünceleriniz nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uygunsuz anlam çıkabilecek bir ifadenin bulunması doğru değil.
Çıkabilir, yapabilir, olabilir... bilirler ile olacak iş değil. Kimse kimseye yapma ihtimali olabilir diye ceza vermez.
Sözünüzün arkasında durun
Bir söz söyleyince o sözü kıvırmayın
Tam olarak aklına gelen şeyi ima ettim.
Ben zaten söylediğim şeyin arkasındayım. Cezanın varsayıma dayalı olarak verilmesine karşıyım, cezaya değil.
 
İnsanların, kendi ana dillerini düzgün bir şekilde kullanamamaları cidden garip. Bazı kurallara güncelleme gelebilir.
 
Tam olarak aklına gelen şeyi ima ettim. Sorun bundan ban atılması değil varsayımlara göre ban atılması. Ben direkt olarak o organın belli olacağı şekilde yazsam ve bundan ban yesem umurumda olmazdı ama siz varsayıma göre ban atınca sinirlendiriyor.

Hem öyle cümle yazıyorsunuz hem de ben neden ban yedim diyorsunuz. Varsayım falan değil. Ne yani, erkek masaya para mı vuracak, kart mı vuracak? Neyi ima ettiğiniz gayet ortada, ağzı bozuk bir insansınız ve o cezayi gayet hak ediyorsunuz.
 
Mayıs ayından beri buradayım, 1 kere bile imla kuralları yüzünden ceza almadım. Kurallar oldukça uygun. Birkaç kere ceza aldıktan sonra kuralların kafanızda oturması lazım.
 
Donanımhaber Forum'da "Technopat mı, Donanımhaber mi?" diye anket açmıştım. Donanımhaber'i seçenlerin çoğunluğu Technopat'ın ceza sisteminin saçmalığından dolayı Donanımhaber'i seçtiklerini yazmışlardı.
Biraz mesele dışı olacak ama DH'de "TP mı yoksa DH mi?" tarzı konu açarsanız elbette "DH" cevabını alırsınız. Aynı şekilde TP'ta da bu tarz bir konu açıp bir kenara anket iliştirerek soru sorarsanız çoğunlukla "TP" cevabı alırsınız, dünyanın en doğal durumlarından sadece biri. DH ya da TP bünyesinde yer alan kullanıcılara anket aracılığıyla bu tip bir soru yöneltirseniz objektif cevaplar almanız bittabi zor olacak. :D


Konu başlığındaki soruya gelirsek şahsen "Yazım yanlışı olan mesajı alıntılama" gerekçesinden ötürü yaptırım uygulanması dışında diğer kurallarla (belki bir ya da iki kural dışında) bir sorunum yok. Kurallar "sıkıyken" bile genel düzen bu halde seyrediyorsa tıpkı çoğu forum sitesinde olduğu gibi kurallar ve çiğnendiği takdirde yaptırım tablosunda tekabül eden spesifik yaptırımlar, mevcut hassasiyetin tam aksi seyredecek şekilde tamamen sembolik tutulsaydı/tutulmasına özen gösterilseydi neler olabileceğini tahmin etmek çok da zor değil bence.
 
Son düzenleme:
Korsan konularındaki artış göz önüne alınınca moderasyonun denetimi fazlasıyla zayıf tuttuğunu düşünüyorum.
 
Kuralların aksine eskisi gibi sertleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Herkes elini kolunu sallaya sallaya geziniyor forumda. Her gün onlarca yazım hatalı mesajla karşılaşıyorum.
 
  • Beğen
İfadeler: eth
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı