Kur'an'daki kafamı karıştıran ayetler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dinler, doğdukları toplumdaki yozlaşmaları ortadan kaldırmıştır ancak günümüz dünyasına maalesef hitap etmemektedir. Doğru yolu bulmak için dinlere ihtiyaç yoktur. Örnek verdiğin ayetlere tam iman edersen ister istemez erkeklerin kadınlardan üstünlüğünü kabul edersin. O yüzden yapılacak en iyi şey onları reddetmek.

Evrensel olmadığını biliyorum demişsiniz, açıklar mısınız?

Neden bahsettiğime bakmadan kadın erkek eşitliği hakkında video atmışsın. Bazı durumlarda Kur'an'a uygun bir şekilde miras paylaşılmıyor, ben bunu diyorum.

Diğerleri hakkında tam bir şey söylemem ama Nisa 34 için daha önce araştırma yapmıştım. Bazı kaynaklarda ayette geçen "darabe" fiilini dövmek şeklinde değil de yatakları ayırmak şeklinde çeviren kişiler görmüştüm. Bunu da farklı bir yorum olarak düşünebiliriz.

Kavga etmenin manası yok ölünce gerçek görülecek.

Hiç vallahi. Elalemin inançlısı da inançsızı da ülkelerine ve dünyaya katkıda bulunur bizimkilerin işi gücü tartışma. Aziz Sancar'ı bile inançlı diye gömenleri mi ararsın, inançsız diye işini yapan memura mobbing uygulayanları mı. Bu topraklarda herkes aynı pisliğin farklı renklisi yalnızca.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…