Kurban kesmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunu bugün bir konuda daha kullandım ama herkes anladığından ve uyguladıklarının neticelerinden mesûldür. İmam Suyuti, Cami'us Sağir in önsözünde islamın en önemli şartı akıldır der.

Bunu bugün bir konuda daha kullandım ama herkes anladığından ve uyguladıklarının neticelerinden mesûldür. İmam Suyuti, Cami'us Sağir in önsözünde islamın en önemli şartı akıldır der.
O aklı bir kullansalar keşke O zaman dünyadaki cenneti yaşardık belki Ama şimdi bu kurban adama olayı hala beni düşündürüyor İnançtır elbet saygı duyarım ama gerekçesi kısmı beni çelişkide bırakıyor işte.

Yanılıyorsunuz, Habil ile Kabil mevzusunu bir araştırın. İlk kez kurban orada geçiyor. Diğer çok 4anrıkı dinlerde çeşitli sapmalarla düzenlenmiş. Örneğin Hz. İbrahim aleyhisselam eğer İsmail aleyhisselamı kurban etseydi indisanlar da keseceklerdi ki insan kurban eden dinlerin temelinde bu yanılgı var. Bazı kaynaklarda İbrahim aleyhisselam oğlunu kesti diye geçiyor, ve bu kaynaklarda isimler değişebiliyor.
Tekrar etmek istemiyorum ama Habil ve Kabil konusunu okuyun bence.

Gerekçesi zaten sonucu da etkiliyor. Niyetler, zan ile ameller ise gözlem ile idrak edilebilir. Kişinin ameli batıl ise niyeti çok da mühim değildir.

Gerekçesi zaten sonucu da etkiliyor. Niyetler, zan ile ameller ise gözlem ile idrak edilebilir. Kişinin ameli batıl ise niyeti çok da mühim değildir.
Ameller niyetlere göredir.
Bu hadistir. Tabi niyetim iyi deyip sapıkça iş yapmak kastında değiliz.ama burada ki olay şu; İbrahim aleyhisselam Allah'a söz veriyor. Eğer bana evlat nasib edip amelime ulaşırsam sana feda ederim diyor. İşte bu onun imtihanı oluyor. Allah dürüstlüğünü imtihan ediyor. Ve sonuç olarak peygamberini kendine dost seçiyor.

Kac tane kucucuk cocuk, anlamadigi arapca sozler esliginde hayvanlarin bogazlanmasini seyretti? Kac tane cocuk olmus kurbanlik hayvanin kaslarinin segirmesinden korktu?
Normalde siyaset ve din konularına yazmıyorum ama dayanamadım. Sadece küçükken hayretler içerisinde kaldığım bir olayı söyleyeceğim az korkup çok şaşırmıştım.

Tavuğun başını kestiler, top gibi kırmızı bir şey çıktı. Gulugulu diye bağıra bağıra koşuyordu kafası yokken. En son ileride duvara çarpıp yere düştü. Şuan komiğime gitse de o zaman küçükken ürkmüştüm bu mesajı görünce aklıma geldi

Di

Gereksiz yere mi? Aşkolsun... Fakir bir kere et yiyor yılda...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…