Kurgu ve Render için Intel mi AMD mi?

HarleyDavidson

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Sinema
Arkadaşlar merhaba.
10.000 TL bütçe ile olabilecek en iyi kurgu, montaj, render, kısacası iş bilgisayarı toplamayı düşünüyorum.

Daha önce konu açmıştım (bkz: 10.000 TL render, kurgu bilgisayarı tavsiyesi - Technopat Sosyal ) fakat işlemci konusunda çevremdeki çoğu kişi Intel diyor. Sorun şu ki bir o kadar kişi de AMD diyor. Karar veremedim. İçimi rahatlatacak donanımlı bir cevap alamadım.

Yardımlarınızı bekliyorum. Sizce hangisini kullanmalıyım?
Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı şeyleri tekrar etmek istemiyorum. İlk konunuzda da yazmadınız, burada da yazmamışsınız. Kullanacağınız yazılım Premiere Pro ise önerim 9900K'dır.

Premiere Pro, video oynatmada çok çekirdek desteği getirene kadar da bu görüşüm geçerliliğini korur.

Recep Baltaş net bir şekilde söylemiş önceki açtığınız konuda, "Ryzen 3000 serisi bile Intel işlemcilerin performansına yetişemiyor Premiere Pro da test ettik".

AMD Ryzen 7 3700X, Ryzen 7 3800X ve Ryzen 9 3900X hepsi prodüksiyon iş yüklerinde başarılı işlemciler, Intel'in i9-9900K ve i7-9700K işlemcileriyle başa baş gidiyorlar, kimin daha iyi olduğu ise programdan programa değişiyor. Sizin hangi programda kullanacağınıza çok bağlı bu sorunun cevabı.
Adobe Premier ve Photoshop Intel'in sahip olduğu yüksek frekans değerlerini kullanırken blender, v-ray gibi renderer programlar da AMD'nin sahip olduğu yüksek çekirdek sayılarını kullanarak onlarda daha iyi performans gösteriyor.
Sadece "montaj programları" diğerek bile kapsayıcı konuşmamak gerekir, Adobe Premiere'de i9-9900K ileride iken Sony Vegas'ta Ryzen 9 3900X önde.
Bu konu ile ilgili farklı programların ve oyunların karşılaştırıldığı bu videoya bakabilirsiniz.

Aynı şeyleri tekrar etmek istemiyorum. İlk konunuzda da yazmadınız, burada da yazmamışsınız. Kullanacağınız yazılım Premiere Pro ise önerim 9900K'dır.

Premiere Pro, video oynatmada çok çekirdek desteği getirene kadar da bu görüşüm geçerliliğini korur.

Recep Bey bu kadar istemiyorsanız yazmazsınız olur biter. Önceki konuyu okuduysanız bilgisayarlar hakkında uzaktan yakından bir bilgim olmadığını anlamış olduğunuzu varsayıyorum. Üstelik yalnızca "Recep Baltaş"a göre bir bilgisayar toplamıyorum. Genel görüşleri okuyup ona göre bir sistem toplama peşindeyim. Sınırlı bir bütçem var ve tabiri caizse sizlere bu paraya ne olur? diye soru soruyorum. Hepsi bu kadar. Yukarıdaki arkadaş olabildiğince nazik ve anlaşılır bir dille anlatmış kendisine teşekkür ediyorum. İyi forumlar.
AMD Ryzen 7 3700X, Ryzen 7 3800X ve Ryzen 9 3900X hepsi prodüksiyon iş yüklerinde başarılı işlemciler, Intel'in i9-9900K ve i7-9700K işlemcileriyle başabaş gidiyorlar, kimin daha iyi olduğu ise programdan programa değişiyor. Sizin hangi programda kullanacağınıza çok bağlı bu sorunun cevabı.
Adobe Premier ve Photoshop Intel'in sahip olduğu yüksek frekans değerlerini kullanırken blender, v-ray gibi renderer programlar da AMD'nin sahip olduğu yüksek çekirdek sayılarını kullanarak onlarda daha iyi performans gösteriyor.
Sadece "montaj programları" diyerek bile kapsayıcı konuşmamak gerekir, Adobe Premiere'de i9-9900K ileride iken Sony Vegas'ta Ryzen 9 3900x önde.
Bu konu ile ilgili farklı programların ve oyunların karşılaştırıldığı bu videoya bakabilirsiniz.

Hocam çok teşekkür ederim. Yanlışım varsa düzeltiniz lütfen. Attığınız videoda Photoshop ve oyunlar dışındaki programlarda AMD önde gidiyor gibi gördüm ben. Genellikle Premiere kullanıyorum. Anlıyorsunuzdur ki öğrenci olduğum için okulda kimi hocalar farklı programlar isteyebiliyor. O yüzden tek veya belirli programlara bağlı kalmayarak genel bir render kategorisinden bahsettim. Tekrar çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı