Kursa gitmeden ehliyet alınabilir mi?

halo155

Centipat
Daha fazla  
Merhaba ben motor sürmeyi biliyorum, scooter falan. Ehliyet almak istiyorum, kursa gitmek zorunda mıyım? Oraya para vermek istemiyorum. Sadece sınavına girip alamaz mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Resmi olarak kurs şart. Ne kadar iyi bilirseniz bilin kursa gittikten sonra ehliyet sınavlarına girebiliyorsunuz. Ama kursa gitmeden de ehliyet alabiliyorsunuz, kurs ücretini ödersiniz. Normal şartlarda devam zorunluluğu var ama çoğu yer göz yumuyor.

Arkadaşlar açıklamış, bende eklemek istiyorum. Ehliyet sadece bir aracı sürmekle bitmiyor hocam, araç kullanmayı bildiğin kadar trafiği de bilmen ve okuman gerekiyor, tavsiyem kursa gideceğin zaman dersleri atlamadan hepsine katıl.

Arkadaşlar açıklamış, bende eklemek istiyorum. Ehliyet sadece bir aracı sürmekle bitmiyor hocam, araç kullanmayı bildiğin kadar trafiği de bilmen ve okuman gerekiyor, tavsiyem kursa gideceğin zaman dersleri atlamadan hepsine katıl.

Zaten ehliyet sadece sürmeyi bilmekle olmuyor biraz formalitede olsa sağlık ve motor derslerini almalısınız.

Kurslardaki dersler sadece kağıt üstü. Trafikte tecrübe önemli. Düşük cc motor olur araç olur trafikte bulundukça öğreniyorsun. Düşerek kalkarak öğreniyoruz. Bu normal. 10 yaşlarımda 100 cc ile motora başladım iş yerine git gel olur okul olur, 17 yaşında r25 kullanıyorum hiç sorun olmuyor inşallah daha da kazasız belasız sürmeye devam ederim.

Merhaba ben motor sürmeyi biliyorum, scooter falan. Ehliyet almak istiyorum, kursa gitmek zorunda mıyım? Oraya para vermek istemiyorum. Sadece sınavına girip alamaz mıyım?

Soruya gelirsem maalesef. Derslere girmene gerek yok sadece sınavlara girerek alabiliyorsun. Yazılı sınav o kadar kolay olmuyor yalnız telefona uygulamasını yükleyip boş vakitlerinde sınavdan çıkma soruları çöz. 100, 150 soru çözdüğünde ezberliyorsun zaten bütün soruları.

Parkur da kolay. zaten sürmeyi biliyormuşsun. Birkaç defa tekrar etmek için eğitime bir hafta giderek parkuru geçebilirsin.

Yazılmak zorundasınız Mtsk'ya, siz her ne kadar ders istemiyorum biliyorum zaten deseniz de sizden normal kurs parasını alırlar. Gidip kendinizi yazdırmak zorundasınız, ehliyetiniz yoksa e sınava da gireceksiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı