Kursa gitmeden İngilizce öğrenilir mi?

itskaarina

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar dil öğrenmek istiyorum, 12 yıl okulda İngilizce gördüm ama hiç bilmiyorum, kurs ücretleri de pahalı biraz. YouTube'dan vs. öğrenebilir miyim yoksa uygulamadan mı?

İngilizce için kurs şart değil zaten ve bir dili sökmek biraz sürece bağlıdır. Örneğin şahsi olarak kelime ezberleri yapabilir grammerleri ise Youtube'dan dinleyip test çözerek pekiştirebilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak önce altyazılı diziler ve filmler izler kulak aşinalığı kazanır daha sonra süreç ilerledikçe de ingilizce altyazılı izlemeye çalışırsınız. Keza oyun oynamak, ingilizce kitap okumak gibi aktivitelerde buna dahil.
Ama kısa ve öz cevap vermek gerekirse 'Kursa gitmenize gerek yok'.

C2 seviyesinde İngilizcem var. Birden fazla dil biliyorum ve dil diplomam da var. İngilizce için hiç kursa gitmedim. Pratik (konuşma, yazma, dinleme gibi) yaparsanız dili kolaylıkla öğrenebilirsiniz ve akıcı olabilirsiniz fakat kendi başınıza öğrenirken telaffuz ve gramer gibi konularda hatalı giderseniz daha sonra kalıcı olabilir ve düzeltirken çok zorlanırsınız. Başlangıç aşamasında en azından iki haftada bir de olsa dili bilen birisinden ya da özel ders olarak eğitim almanızı öneririm. İngilizce seslerini size öğretmesi ve cümle yapısında yardımcı olması iyi olur. Geri kalan her şey zaten internette var. Gidip kurslara binlerce lira vermenize gerek yok. Temelleri ve telaffuzu oturtunca zaten her şeyi internette sorabiliyorsunuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı