Kursa gitmeden İngilizce öğrenilir mi?

öğrenilirde konuşma yapacağın bir platform olması lazım dualingo falan yetmez
Yok zaten şuan üniversitedeyim herkes ingilizce konuşuyor ben bilmediğim için boş boş bakıyorum, birde sırf ingilizce için yaz okuluna kalmak zorundayım.

C2 seviyesinde İngilizcem var. Birden fazla dil biliyorum ve dil diplomam da var. İngilizce için hiç kursa gitmedim. Pratik (konuşma, yazma, dinleme gibi) yaparsanız dili kolaylıkla öğrenebilirsiniz ve akıcı olabilirsiniz fakat kendi başınıza öğrenirken telaffuz ve gramer gibi konularda hatalı giderseniz daha sonra kalıcı olabilir ve düzeltirken çok zorlanırsınız. Başlangıç aşamasında en azından iki haftada bir de olsa dili bilen birisinden ya da özel ders olarak eğitim almanızı öneririm. İngilizce seslerini size öğretmesi ve cümle yapısında yardımcı olması iyi olur. Geri kalan her şey zaten internette var. Gidip kurslara binlerce lira vermenize gerek yok. Temelleri ve telaffuzu oturtunca zaten her şeyi internette sorabiliyorsunuz.
O sorun değil de nasıl başlayacağımı bilmiyorum herkes farklı bir şey söylüyor ve İngilizce için dil bilgisi öğrenmek istemiyorum biraz üşeniyorum. Şuan ki sınıfımda ki arkadaşlarım çok iyi ingilizce konuşuyorlar hatta yakın arkadaşım akıcı Japonca da konuşuyor, ben kötü bir liseden mezun olduğum için geri planda kalıyorum ailemde seni kursa yazdıralım diyor ama gitmeyi istemiyorum yol uzun sürer diye.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı