Kursta hangi meslek seçilmeli?

Glarious0

Hectopat
Abilerim, hocalarım, iyi günler. Kursa gideceğim, meslek olarak seçtim. Aklımda CNC torna operatörlüğü ve programlama var. Geleceğin mesleklerinden olduğunu düşünüyorum, öğrendikten sonra bir iş yerine girip para biriktirip yurt dışında çalışmak istiyorum. YD elemana ihtiyaç var diye biliyorum. Kursun ismi Konya Ticaret Odası Mesleki Eğitim Merkezi, burada bir sürü meslek var aşçılardan yazılıma kadar. Sizce yurt dışı için ve güzel maddi açıdan büyük bir iş olarak hangisini seçmeliyim? Bakıp bana yardımcı olursanız çok iyi olur, şimdiden teşekkürler.

Yurt dışındaki iş imkanlarını bilmiyorum fakat genelde kaynakçı arıyor işverenler. Nedense kaynakçılıkta açık çok.

CNC operatörlüğü gayet güzel bir iş eğer bu işte tecrübe edinirseniz emin olun ileride pek sorun yaşamazsınız. Sadece şeyi anlamadım CNC operatörlüğü okudunuz ve ek bir kurs mu almak istiyorsunuz eğer öyle ise bilgisayar destekli makine ressamlığı ve konstrüksiyon bölümünü önerebilirim bence bu iki bölüm bu alanda bayağı işinize yarayabilir ressamlık hem teknik resim okuyabilme yeteneğinizi de bayağı arttırır.

Kursta mühendislik?
Aslında ne demek istediğini anlıyorum ve bir noktada haklısın; 4 yıllık bir mühendislik fakültesinin verdiği akademik derinlik, etik yaklaşım ve teorik altyapı elbette bir kursla birebir aynı olamaz. 'Mühendis' unvanı yasal olarak bir diplomayı temsil eder.

Ancak günümüzde Yapay zeka mühendisliği sadece bir unvan değil, aynı zamanda bir yetkinlik setidir. Modern ve kapsamlı kurslar (özellikle bootcamp tarzı olanlar); Üniversitelerin teoride kaldığı noktada, kurslar en güncel teknolojilerle (PyTorch, MLOps, Transformer modelleri vb.) doğrudan proje odaklı ilerliyor. Mühendislik fakültesinde alınan yan dersler yerine, 6-9 aylık yoğunlaştırılmış bir süreçte sadece bu alana odaklanarak sektöre hazır hale gelmek mümkün. Bugün Google, Meta ve OpenAI gibi devler bile 'diploma' şartını esnetip, adayın GitHub projelerine ve teknik mülakat performansına bakıyor.
Yani kurslar kişiye 'T.C. onaylı Mühendis' unvanı vermez ama kişiyi dünya standartlarında iş yapabilen bir 'Yapay Zeka Uygulayıcısı/Mühendisi' seviyesine getirebilir. Önemli olan kursun kalitesi ve kişinin bu sürece ne kadar emek verdiği sanırım.

CNC operatörlüğü gayet güzel bir iş eğer bu işte tecrübe edinirseniz emin olun ileride pek sorun yaşamazsınız. Sadece şeyi anlamadım CNC operatörlüğü okudunuz ve ek bir kurs mu almak istiyorsunuz eğer öyle ise bilgisayar destekli makine ressamlığı ve konstrüksiyon bölümünü önerebilirim bence bu iki bölüm bu alanda bayağı işinize yarayabilir ressamlık hem teknik resim okuyabilme yeteneğinizi de bayağı arttırır.
Yok hocam direk CNC öğreneceğim bilmiyorum sonra işe atılacağım.

Yapay zeka mühendisliği varsa onu seçebilirsiniz hocam.
Hocam o yok.

Yurt dışındaki iş imkanlarını bilmiyorum fakat genelde kaynakçı arıyor işverenler. Nedense kaynakçılıkta açık çok.
Oda aklımda aslında hocam.

Hocam bir sürü alan var şahsen düşünüyorum şu an. Yazılımla da ilgili şeyler var. Ben daha çok ileriye dönük olduğu için düşünüyorum.

Hocam belirli bir yöne eğiliminiz yok ise yani yeni başlayacaksanız hangisi kafanıza yatıyorsa bence onu seçin bence elektrik elektronik, otomasyon, CNC gibi bölümlere sürekli ihtiyaç oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı