Kuru öksürük nasıl geçer?

Makaleler
3
Yer
Ordu/Perşembe
Merhabalar. 4 haftadır kuru öksürüğüm var. Doktora gittim. Bademciklerimin şiştiğini söyleyip antibiyotik ve grip ilacı verdi. İlaçları bitirdim ancak öksürük devam etmekte. Halen kuru öksürüğüm var. Bu kuru öksürük bazı günler neredeyse hiç olmazken bazı günler feci öksürtüyor. Öksürdüğüm anlarda da bayağı öksürüyorum, boğazım sürekli gıcık yapıyor ve öksürük çok fazla olursa boğazımda hafif yanma hissi oluyor. Tam şu an olduğu gibi. Bu lanet öksürükten nasıl kurtulabilirim? Cidden iyice nefret ettim kendimden.

Öksürük arttıran bir ilaç vardı, adını unuttum. Dolapta var, birazdan gidip bakarım ismine. Onu içip balgam atmaya çalış. Doktorun verdiği ilaçta büyük ihtimalle balgam attırıcı.

Öksürük arttıran bir ilaç vardı, adını unuttum. Dolapta var, birazdan gidip bakarım ismine. Onu içip balgam atmaya çalış. Doktorun verdiği ilaçta büyük ihtimalle balgam attırıcı.
Augmentin isminde bir antibiyotik ve Katarin adında grip ilacı verdi. Bu ilaçların epey iyi olduğunu bile söylemişti hocam. Ki cidden iyiydi. Kullandığım zamanlar öksürüğümü büyük oranda almıştı. Ancak antibiyotik ne zaman bitti ondan 3-4 gün sonra yine başladı.

Yüksek ihtimalle boğazlarınız enfeksiyon kapmış. Soğuk havalar, normal.
Doktorunuzdan tekrar rica edebilirsiniz. Size verdiği ilaçların isimleri ne peki? Balgam sökücü falan vermiş olabilir. Ama balgamınız var mı? Ben balgam, balgam deyip duruyorum da
Bir de boğazımı temizlerken ve öksürürken neredeyse hiç balgam hissetmiyorum. Dümdüz öksürtüyor bu her ne meret şeyse.
O zaman balgam üzerinden ilerlemeyelim. Enfeksiyon var büyük ihtimalle boğazınız da. Doktorunuz size ne verdi bilmiyorum.

Korona geçirdin mi?
İlaç yazdırdığım gün PCR oldum ve pozitif çıkmıştım. Ancak sadece bu kuru öksürük vardı. Koronaya ait hiçbir şeyim yoktu. Ne ağrı, ateş, tat ve koku kaybı, kırgınlık, eklem ve kas ağrıları falan hiçbir şeyim yoktu. Karantinada kaldığım sürede antibiyotiği kullandım ve öksürüğümü cidden almıştı. Ne zaman ilaç bitti ondan birkaç gün sonra yine başladı.
O zaman balgam üzerinden ilerlemeyelim. Enfeksiyon var büyük ihtimalle boğazınız da. Doktorunuz size ne verdi bilmiyorum.
Augmentin antibiyotik ve Katarin Forte grip ilacı. Ben yanında ek olarak kendi aldığım Kreval adında öksürük şurubu içiyordum.

Augmentin antibiyotik ve Katarin Forte grip ilacı. Ben yanında ek olarak kendi aldığım Kreval adında öksürük şurubu içiyordum.
Hocam doktorunuz aynı ilaçları mı verdi? Yoksa farklı mı? Boğazınız enfeksiyon kapmış dediğim gibi. Ama buradan tam teşhis koymak veya tam yardımcı olmak çok zor. Ihlamur içebilirsiniz, boğazı cidden rahatlıyor. Zencefil suyu veya keçi boynuzu da yiyebilirsiniz.

Astımınız olması yüksek, ben tıp okuyorum ve astımım. Astımla aynı belirtiler oluşuyor.

Yüksek ihtimalle boğazlarınız enfeksiyon kapmış. Soğuk havalar, normal
4 haftadır bu şekilde olması normal mi hocam? Yalan söylemiyorum ciddi anlamda boğazımdan bıktım. Elime geçirdiğim odunu tutup boğazıma sokacağım. Bu her neyse ileri ittirip atıcam en sonunda.
Doktora 2 yıl aradan sonra ilk kez gittim ve bunları vermişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…