Kuru öksürük nasıl geçer?

O kuru öksürük bende korona geçirdikten sonra başlamıştı (artı kusmam vardı). Acile gittiğim zaman doktor korona döneminden sonra normal dedi ve ilaç yazmadı (9haftaya kadar böyle olur dedi). Eğer ıslak öksürük olsaydı antibiyotik yazardım dedi.

Astımınız olması yüksek, ben tıp okuyorum ve astımım. Astımla aynı belirtiler oluşuyor.
Astımı küçükken geçirmiştim ve iyileşmiştim. Bundan 4 hafta önce epey sağlamdım. Ne öksürük vardı, ne gıcık vardı ne de başka bir şey. Şu an hafiften boğazım sakinleşmeye başladı. Ama hala çok hafiften bir yanma hissi geliyor boğazımda.

Elime geçirdiğim odunu tutup boğazıma sokacağım.
Aman hocam
4 haftadır bu şekilde olması normal mi hocam?
Ne yalan söyleyeyim hiç bilmiyorum. Ben boğaz ağrısı ve gribi maksimum 1 haftada atlattım (o da bir kere oldu. Genellikle 2-3 gün sürer benim gribim.)
Ailemdekiler de şu an boğaz ağrısından kıvranıyor 3-5 gündür. Onlarınki de bu kadar uzun olmazdı normalde. Soğuk havalardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

hocam ağzınızda 12 dakika deniz suyu bekletmemizi söyleyen bir yazı görmüştüm çok saçma gelebilir ama denemekten zarar gelmez

Memleketime döndüğüm zaman randevu alıp tekrar doktora gitmeyi düşünüyorum. Şu anki bulunduğum yerde araştırma hastanesine gitmiştim ve doktor bademciklerimin fazla şiştiğini ve bana hep böyle şişik olup olmadığını sormuştu. Sanıyorum ki bademciklerimde bir sıkıntı var ama bu kadar zamandır ilaç kullanıyorum. Geçmesi lazımdı şimdiye kadar.

Birde şey dicem seni korkutmak veya üzmek istemem ama kuru öksürük belirtisi vesaire domuz gribiyle uyuşuyor (yanma hissi dahil)

Allaha şükür ağrı falan yok. Sadece bahsettiğim kuru öksürük ve yanma var. Zencefil ve balı karıştırıp yedim ama nafile. O da geçirmedi.

Aynı sorun bende de var sürekli öksüresim geliyor. Öksürüyorum hiçbir şey çıkmıyor temiz öksürük. Doktor boğazımın iltihap kaptığını söyledi.

Ben seyreltilmiş elma sirkesi veya limon suyu ile gargara yaparım bu tür bir şey olunca.
Eğer benim gibi bir şey yaparsanız dişlerinizi fırçalamayı es geçmeyin.
Ya da çıkın doktora ilaç yazsın birkaç tane.

Birde şey dicem seni korkutmak veya üzmek istemem ama kuru öksürük belirtisi vesaire domuz gribiyle uyuşuyor (yanma hissi dahil)
Hocam Kars gibi küçük şehirde bile maskemi asla çıkarmayıp kimseyle elimden geldiğimce temas etmemeye çalışmama rağmen beni bulduysa yuh derim. Bulaşıcı bir şey mi bilmiyorum ama bulaşıcıysa bu kadar zamandır oda arkadaşlarıma geçmesi lazımdı. Ne ilginçtir ki korona dönemimde de, öksürük dönemimde falan hiç bulaşmadı onlara. Onlar taş gibi geziyorlar maşallah. Bu hikayede yanan ben oldum.
O kadar kokutuyor mu hocam? Eve döndüğümdr ıhlamur çayı deneyeceğim.
Zaten randevu almayı düşünüyorum. Bu sefer acil değil kulak burun boğaza gideceğim.

İfadeler: T21
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…