Kurulu olan Windows 10'u UEFI ile tekrar kurarsak eski Windows silinir mi?

AyiAmaKucukOlan

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle iyi günler, benim eski bilgisayarı formatlamaya çalıştım ama olmadı. Bu yüzden temiz Windows 10 kurulumu yapacağım. Ancak benim zaten kurulu Windows var ve azcık kasıyor. Bu yüzden UEFI şeklinde Windows kursam sistemde iki tane Windows olacağından dolayı sıkıntı çıkartır mı?

Notebook modeli:
Hometech HT14CL.

Diskin farklı bir bölümüne mi kuracaksınız yoksa aynı disk bölümüne mi yazacaksınız? Dual boot yapmak istemiyorsanız mevcut bölüme yazmanız gerekli. Ayrıca legacy kurulumdan UEFI geçiş yaparken diski GPT düzenine çevirmeyi unutmayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

video nun 5:30 dakikasındaki yerde windows un kurulu olduğu diskin tüm bölümlerini tek tek sil derseniz eskisi silinir ve sizde o diske yeni temiz bir kurulum yapabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videonun 5:30 dakikasındaki yerde Windows'un kurulu olduğu diskin tüm bölümlerini tek tek sil derseniz eskisi silinir ve siz de o diske yeni, temiz bir kurulum yapabilirsiniz.

Elbette işe yarar ama diskleri tek tek silip yeniden oluşturmaktansa varolan bir diski biçimlendirmek daha pratik olacaktır.

Biçimlendireceğimiz derken orada uygulaya bastıktan sonra mı oluyor yoksa orada olan biçimlendire mi basınca oluyor?
"Uygula" ifadesini anlamadım, nereden bahsediyorsunuz acaba? Biçimlendir'e basmanız diskin içindekilerin silinmesi için yeterli olacaktır.

Windows'un kurulacağı diski seçin adımına geldiğiniz zaman bütün disklerin üstüne sırayla gelip biçimlendire basın uzun süren bir işlem değil zaten daha sonra Windows'un kurulacağı diski seçin.

"Uygula" ifadesini anlamadım, nereden bahsediyorsunuz acaba? Biçimlendir'e basmanız diskin içindekilerin silinmesi için yeterli olacaktır.

Peki, onun dışında Windows ISO dosyası ayarlarken şöyle bir şey çıktı. Bu ne anlama geliyor?

Dosya Ekleri

• IMG_20210105_155843.jpg
    IMG_20210105_155843.jpg
    124,9 KB · Görüntüleme: 45
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı