Kurulumda UEFI Shell diskini silmek sorun oluşturur mu?

CihanK23

Picopat
Daha fazla  
Merhaba. 3 gün önce bilgisayarıma Windows 11 kurulumu yapmıştım 10'a yakın video izleyince hepsi birbirine karışmıştı. Boot menusunden boot order yerinde benim USB'yi UEFI Shell'in önüne aldim. Kurulum devam ederken bir Windows 11 kurulumunda ana disk haric hepsini silin deyince ben de silmiştim. Fakat bazi Windows 10 kurulumlarinda UEFI Shell'i silmediklerini fark ettim.

İlk görseldeki UEFI Shell'i de silmis oldum.
Onu silince de 2. görseldeki boot order sirasindaki UEFI Shell yazisi da BIOS'um da gitti.

Bu ileride bir sıkıntı yaratir mi? Şu an bir sıkıntım yok.
O UEFI Shell diskinin icinde ne vardi acaba, yardimci olursaniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-09-10-21-36-42-053_com.google.android.youtube.jpg
    Screenshot_2022-09-10-21-36-42-053_com.google.android.youtube.jpg
    68,6 KB · Görüntüleme: 85
  • Screenshot_2022-09-10-21-44-30-992_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2022-09-10-21-44-30-992_com.whatsapp.jpg
    51,1 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 3 gün önce bilgisayarıma Windows 11 kurulumu yapmıştım 10'a yakın video izleyince hepsi birbirine karışmıştı. Boot menusunden boot order yerinde benim USB'yi UEFI Shell'in önüne aldim. Kurulum devam ederken bir Windows 11 kurulumunda ana disk haric hepsini silin deyince ben de silmiştim. Fakat bazi Windows 10 kurulumlarinda UEFI Shell'i silmediklerini fark ettim.

İlk görseldeki UEFI Shell'i de silmis oldum.
Onu silince de 2. görseldeki boot order sirasindaki UEFI Shell yazisi da BIOS'um da gitti.

Bu ileride bir sıkıntı yaratir mi? Şu an bir sıkıntım yok.
O UEFI Shell diskinin icinde ne vardi acaba, yardimci olursaniz sevinirim.
Windows kurulumunda sildiğiniz bölümler sıkıntı yaratmaz. Windows zaten eğer kendi için gerekiyorsa daha siz kurulumu yaparken en başta diskleri yeniden ayırıp UEFI_SHELL'i geri getirir.

Windows kurulumunda sildiğiniz bölümler sıkıntı yaratmaz. Windows zaten eğer kendi için gerekiyorsa daha siz kurulumu yaparken en başta diskleri yeniden ayırıp UEFI_SHELL'i geri getirir.
Hocam ama biosta boot bolumunde boot priortiy order siralamasinda uefi_shell gozukmuyor. Coğu kişide bu var diye biliyorum o yüzde tereddüt yaşamıştım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı