Kurulumdan Önce ve Sonra AHCI Etkinleşmiyor

Halil Ertekin

Megapat
Daha fazla  
Recep Baltaş'ın Rehber'inde Rufus programı ile Uefi hazırladık'dan sonra PC'ye format attım. Format atmadan önce BIOS ayarların da AHCI Mod açık vaziyetteydi.

Format attıkdan sonra Samsung Magician programında baktığımda AHCI Mod'unun açık olmadığı gözüküyor. Bu Rehber'de Windows 8 Kurulumdan Sonra AHCI Etkinleştirme - Technopat geçenlerin aynısını yaptım ama bu yöntemde işe yaramadı.

Şimdi benim ne yapmam gerekiyor Anakart'ta veya SSD'de bi problem mi? var. AS SSD programında "iaStorA" " OK"diyor bu aktif olduğu anlamına geliyor biliyorum. PC açılışta bazen Mouse hareket ettirince donmalar yaşıyorum sanırım donanımsal bi Problem.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    77,7 KB · Görüntüleme: 86
  • as-ssd-bench Samsung SSD 850  29.08.2016 08-37-27.png
    as-ssd-bench Samsung SSD 850 29.08.2016 08-37-27.png
    11,5 KB · Görüntüleme: 93
Son düzenleyen: Moderatör:
Recep Baltaş'ın Rehber'inde Rufus programı ile Uefi hazırladık'dan sonra PC'ye format attım. Format atmadan önce BIOS ayarların da AHCI Mod açık vaziyetteydi.

Format attıkdan sonra Samsung Magician programında baktığımda AHCI Mod'unun açık olmadığı gözüküyor. Bu Rehber'de Windows 8 Kurulumdan Sonra AHCI Etkinleştirme - Technopat geçenlerin aynısını yaptım ama bu yöntemde işe yaramadı.

Şimdi benim ne yapmam gerekiyor Anakart'ta veya SSD'de bi problem mi? var. AS SSD programında "iaStorA" " OK"diyor bu aktif olduğu anlamına geliyor biliyorum. PC açılışta bazen Mouse hareket ettirince donmalar yaşıyorum sanırım donanımsal bi Problem.
Aynı sorun bende de var. Sıfırdan 1607 yükleyince oldu. Ama pc gayet hızlı. Yazılımsal bir problem olabilir. Magician'in güncellenmesi gerekiyor sanırım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı