"Kuruluşunuzun etkinleştirme sunucusuna bağlanamadığımız için Windows'u bu cihazda etkinleştiremiyoruz" hatası

Ascendency

Hectopat
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
3.472
Makaleler
3
Çözümler
24
2016 yılında Windows 10 Pro işletim sistemine sahip bilgisayar satın aldım. Bölgemdeki sürekli elektrik kesintisinden dolayı anakart yandı. Yeni anakart satın aldım ve donanımdan gerçekten anlamadığım için her şeyi bilgisayarcı halletti. Bilgisayarcı işletim sistemini etkinleştirdiğini söylüyor ama Windows'u Etkinleştir yazısı beni rahatsız etmeye başladı. Bu yazıyı kaldırmak istiyorum. Kutusu elimde olmadığı için ürün anahtarı da yok. Ayarlar sayfasında kayıtlı bir anahtar görünüyor ama sadece son dört harfini vermiş.

Denediklerim:
  • CMD'yi açıp wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey yazmak. OA3xOriginalProductKey'un altında hiçbir yazı çıkmadı.
  • Bilgisayarı yeniden başlatmak. (Her yeniden başlattıktan sonra 30-40 dakika yazı yok. Sonra kendi kendine geliyor.)
  • Windows güncellemelerini yapmak. (Bilgisayarım çoğu zaman güncel, aynı şekilde güncellemeden sonra 30-40 dakika yazı yok.)
  • Tüm forumlardaki çözümleri teker teker uygulamak. (3. parti bir uygulamayla kaldırmak istemiyorum, aynı şekilde etkinleştirilmemiş göründüğü için bilgisayarı etkinleştirmeye de izin vermiyor.)
  • Etkinleştirme sayfasında "sorun gider" butonuna basmak.
 

Dosya Ekleri

  • resim_2020-11-26_014648.png
    resim_2020-11-26_014648.png
    6 KB · Görüntüleme: 666
Son düzenleme:
Konuyu hortlatıcam biraz ama çözümü bulan var mı acaba aynı sorundan muzdaribim. Windows 11 kullanıyorum daha bugün format attım ve bununla karşılaştım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı