Kurumsal Windows'u Bireysel Kullanmak

Yusuf Söylemez

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bilgisayarıma format atmak istedim ama bende orijinal Windows olmadığı için bir üniversitede çalışan bir yakınımdan yardım istedim. O da kasayı üniversitenin bilgi-işlemine götürdü ve kurulumu yaptı. Buraya kadar sıkıntı yok. Bilgisayarı açtım ESET Endpoint antivürüs yüklemişler. Biraz araştırarak bu yazılımın şirketler için olduğunu öğrendim. Yani üniversitedeki kurumsal bilgisayarlara kurduklarını kurmuşlar. Biraz bakınca kurumsal Windows kurduklarını fark ettim. Yani sormak istediğim bunlar bireysel bir kullanıcı için sorun olur mu?

Fikri olan hiç kimse yok mu? :(

Kesin o kurumsal Windowsun parası bizim cebimizden çıkmıştır. Kişisel olarak kullanım sorun yaratmaz. Ama birisi buradan şikayet ederse ne olur bilmem. Cezası vardır herhalde, devlet üniversitesi ise devlet malıdır o.

Windows olarak enterprise mi hangisini kurduğunu yazmadığından birşey diyemeyiz. Ancak normal işlerde sorun yaşamazsın.
Kurulan AV eğer üniversite server'ına bağlı veya yetkilendirmesi yapılmamışsa, ayarları kurcalanmadan standart halde ise sıkıntı yapmaz. Ancak Eset'in her ayara burnunu sokması vb. hatalar genel hataları olduğundan onları söylemiyorum onlar sorun çıkarırsa çıkarabilir. Bunların dışında hiçbir sorun yaşamazsın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı