Şu an abimin telefonundan yazıyorum(12 yaşımdayım). Az önce kendime meydan okuyup duvara dönüp yattım. Tam uykuya daldığım sırada odamdaki kurutma makinesinden çıt diye ses geldi çok sesli bir şekilde. Kalbim durdu gibi hissettim. Önümdede bir şalter indiğini gördüm. Çok korkutucuydu. Uyuyamadığım için buraya yazmak istedim
Eğer kurutmadan dolayı attıysa şalter kurutmanın fişini çek şalteri kaldır bekle ya da ailene söyle bu ciddi bir durum yangına yol açabilme ihtimali var şalterler bunun için var.
Genleşme ve büzüşme olayı sebebiyle bazı malzemelerden anlık olarak ses gelebilir. Normaldir, akıl çıkaracak bir şey değil. Hayatta korkulacak çok daha önemli şeyler var.
Genleşme ve büzüşme olayı sebebiyle bazı malzemelerden anlık olarak ses gelebilir. Normaldir, akıl çıkaracak bir şey değil. Hayatta korkulacak çok daha önemli şeyler var.
Şalterin atmasının sebebi genleşme veya büzüşme değil yüksek akım çekildiği için yüksek akım çekilmesinin sebebi ise ya kısa devre ya da makinedeki bir arıza.
@Yunus Emre Aydilek Elektriksel değil, tamamen metafor düzeyinde düşündüm şalter olayını. Otomat attıysa zaten anlık yüklenme sebebiyle atmıştır muhtemelen. Onda da B sınıfı ise C sınıfı bir otomat ile ya da akım değeri düşükse de yüksek akım değerine sahip otomat ile değişim sağlayabilirler. Otomat panosu evin giriş kapısının yakınında olacağı için yatan birinin gözünün önünde atması da mümkün değil zaten.
@Sardunya Tahmin ettiğim gibiymiş. Ev aletlerinde oluyor maalesef böyle bir olay. Televizyonlar da çok yapar o tür sesleri. Uykuya dalacağı zaman insan daha hassas oluyor bu tür seslere. Aslında sürekli oluyor ama dikkat etmiyoruz.