Kurutma makinesinden çıt diye ses geldi

Sardunya

Hectopat
Şu an abimin telefonundan yazıyorum(12 yaşımdayım). Az önce kendime meydan okuyup duvara dönüp yattım. Tam uykuya daldığım sırada odamdaki kurutma makinesinden çıt diye ses geldi çok sesli bir şekilde. Kalbim durdu gibi hissettim. Önümdede bir şalter indiğini gördüm. Çok korkutucuydu. Uyuyamadığım için buraya yazmak istedim :D

Genleşme ve büzüşme olayı sebebiyle bazı malzemelerden anlık olarak ses gelebilir. Normaldir, akıl çıkaracak bir şey değil. Hayatta korkulacak çok daha önemli şeyler var.

Şalterin atmasının sebebi genleşme veya büzüşme değil yüksek akım çekildiği için yüksek akım çekilmesinin sebebi ise ya kısa devre ya da makinedeki bir arıza.

@Yunus Emre Aydilek Elektriksel değil, tamamen metafor düzeyinde düşündüm şalter olayını. Otomat attıysa zaten anlık yüklenme sebebiyle atmıştır muhtemelen. Onda da B sınıfı ise C sınıfı bir otomat ile ya da akım değeri düşükse de yüksek akım değerine sahip otomat ile değişim sağlayabilirler. Otomat panosu evin giriş kapısının yakınında olacağı için yatan birinin gözünün önünde atması da mümkün değil zaten.

Hocam uykuya daldığım için hayal olarak önümde minecraft şalteri gibi bişey aşağı çekildi yataktan zıpladım. Gerçekten atmadı yani.
Genleşme ve büzüşme olayı sebebiyle bazı malzemelerden anlık olarak ses gelebilir. Normaldir, akıl çıkaracak bir şey değil. Hayatta korkulacak çok daha önemli şeyler var.

Hocam tam uykuya daldığım sırada gelmesi yataktan zıplatıyor insanı. Başlığıda moderatör değiştirmiş. Olay tam uykuya girdiğim sırada olması.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı