Kurye paketi açmamı beklemek zorunda mı?

tavukekmek

Kilopat
İncehesap'dan CPU, RAM ve anakart aldım, kargo paketi geldiğinde pakette hasar yoksa bile benim hasar vermediğimi ispatlamam için kuryenin önünde paketi açmam mı gerekiyor? İncehesap'ın sitesinde öyle yazıyor fakat daha önce bir kurye pakette hasar yoksa açıp açmamanız bizi ilgilendirmez tarzı bir söylemde bulunmuştu, o yüzden soruyorum. Kargo geldiğinde sizce ne yapmalıyım?
1594141380149.png

Dosya Ekleri

• 1594141372650.png
    1594141372650.png
    10,5 KB · Görüntüleme: 58
Rica edebilirsiniz. Ben de internetten telefon almıştım, kargocu geldiğinde rica ettik ve açıp telefonu kontrol edene kadar bizim yanımızda bekledi. Sağ olsun iyi bir adamdı. Fakat kargocu adam beklemezse siz gidin kargo şubesinde açın ve orada kontrol edin.

Monster dizüstünü Aras getirmişti. Ama o kurye var ya, böyle ortadan ikiye yarasım geldi herifi. İlk önce aradı aşağıya gelip alın dedi yukarıda POS çekmiyormuş. Dedik ki gel yukarı kutuyu açıp bakacağız sıkıntı var mı diye. Yalan söylüyor bir de neymiş şirket sözde onay vermesi gerekiyormuş falan sallıyor kafadan denyo. Neyse geldi yukarıya diyor ki bu sefer buradan POS çekmiyor. Paşa paşa da çekti parayı. Bu sefer açıyorum paketi kontrol edeceğim dizüstünü diyor ki kırık çıkması bizle alakalı değil. Elimdeki meyve bıçağıyla doğrayasım geldi adamı. Sonradan duydum ki aynı adam yakın bir akrabama bir koli getirecekmiş aramış bizimkini "Abla çok ağır taşıyamıyorum, gelip alır mısın?" demiş :D Komedi silsilesi ya.

Bu sefer açıyorum paketi kontrol edeceğim dizüstünü diyor ki kırık çıkması bizle alakalı değil.
Bunu zaten kendileri ile alakalı zannettikleri için açmamıza huylanıyorlar. Yazdığın iyi oldu aldığım site ile alakalı olduğunu söylerim sıkıntı çıkartırsa.
Hepsiburada böyle yazmış; "Kargo görevlisine, kutuda hasar var ise Hasar Tespit Tutanağı, kutuda hasar yok ancak üründe hasar var ise Durum Tespit Tutanağı hazırlatmanız gerekmektedir."

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı