Kuşlara atıştırmalık hazırlanır mı?

533388

Hectopat
Katılım
27 Mart 2022
Mesajlar
4.362
Makaleler
2
Çözümler
54
Ben hazirlarken salataligin 1/5'ini kabugunu soyarak ve havucu rendeleyerek suyunu sıkıyorum. Ardindan biraz marul ve maydanozu ince ince dograyip tum malzemeleri karistiriyorum. Yaklasik 10-12 dakika haslanan yumurtayi ufacik edip onun da dahil ediyorum. En son bir videoda gordum kalamar kabugunun yumusak tarafini bicakla tozlarini da ekliyorum. Sizler nasıl seyler hazirliyorsunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel atıştırmalık. Benimki atıştırmalık olarak hazırladığım şeylere hiç dokunmuyor fakat yemek yerken benimle birlikte tabağımda ne varsa yiyor.
 
Meyve ağırlıklı sağlıklı besinler vermenizi tavsiye ederim. Onun dışında karnabahar yaprağı, lahana, ıspanak, maydanoz, kıvırcık, marul ve brokoli gibi sebzeleri tüketmeyi seveler. Sultan papağanı besliyorum yem dışında kabuğunu soyup küçük parçalar halinde mango veriyorum.
 
Haftada 3 fazla bir sayı değil ayrıca çoğunu ağzına alıp atıyor ve 3 saat falan kalıyor.
Salatalık muhabbet kuşlarına ara sıra ikram olarak servis edilebilir. Salatalığın yüksek su içeriği, muhabbet kuşunu sulu tutmanın ek faydasını sunar. Salatalık tohumları, daha küçük kuşlar için tehlikeli olabilen zehirli amigdalin bileşiğini içerdiklerinden, çıkarılmalıdır.

Elma zengin bir besin kaynağı olarak kuşlar için oldukça lezzetli bir atıştırmalıktır. Ancak elma çekirdekleri kuşlara zarar verebileceği için elmanın düzgün bir şekilde temizlenerek muhabbet kuşlarına verilmesi gerekir.
 

Geri
Yukarı