Kuşum ölüyor mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kafes çok kirli. 3 günde bir %10 sirke %90 su olacak şekilde bir bezle temizleyip A4 ile tabanına koyun. Beyazlık biraz çok diskida bundan kaynaklı böbrek sorunu diyebilirim. Vitamini kaç damla koyuyorsunuz? Ne kadar suya

Kafes çok kirli. 3 günde bir %10 sirke %90 su olacak şekilde bir bezle temizleyip A4 ile tabanına koyun. Beyazlık biraz çok diskida bundan kaynaklı böbrek sorunu diyebilirim. Vitamini kaç damla koyuyorsunuz? Ne kadar suya.

Kafesi 6 gunde bir değişiyordum sizin dediginizi de yapayım suyu orta boy suluga agizina kadar koyuyorum 8-9 damla da vitamin koyuyorum.

Tahta da var plastikte sigara vb kullanan yok evde.
Hocam plastik tüneklerde çok çabuk mantarlasma olduğu için önermem sadece tahta kullanın lütfen. Hayvanın kafasını çekip atar mısınız. Birde duş aldırın hayvana ılık bir suyu bir tabak içinde önüne koyun içine girer hayvan zaten. Musluk suyu koymuyorsunuz değil mi?

Hocam plastik tüneklerde çok çabuk mantarlasma olduğu için önermem sadece tahta kullanın lütfen. Hayvanın kafasını çekip atar mısınız? Bir de duş aldırın hayvana ılık bir suyu bir tabak içinde önüne koyun içine girer hayvan zaten. Musluk suyu koymuyorsunuz değil mi?

Annem genelde yikamayla falan ilgileniyordu çalıştığım için ona da sordum damacana suyunu koyuyormus kendini içinde yikaniyormus zaten annem zorlamiyormus.

Kafes içinde atacağım dışarıda olduğu için hocam fotoğraf çekerken su içti ağzını açtı kusarmis gibi ve bir şey fark etmiştim bakınca bana yanakları ıslak gibiydi kusuyor mu kuşum.

Kuşunuza bakmayı öğrenin hocam. Bunlar bakmayı bırakınca hemen hasta olan varlıklar. Benim de 2 tane kuşum var geçenlerde bir tanesi kaçtı. 1 ay geçti üstünden hâlâ pencereden bakarım gelir belki diye ilk aldığım ve çok sevdiğim bir kuşumdu. Sizin kuşa gelecek olursak haftalık olarak bakım yapmanız lazım. Kafes temizliğinden tutun suluklarına ilaç koyun. Darı ve aspur vs. alın ki kuşlar bunları sever. Hafta da 1 veya 2 haftada bir suyuna 1-2 damla sirke damlatın veya limon da olabilir ama sirke daha tesirli. Eğer kuşunuzun gözünde rahatsızlık varsa mesela akıyordur veya göz etrafındaki tüyleri dökülüyordur vs. kuşunuzun gözü için "gentagut" adlı damla ve "terramycin" adlı ilacı alın gece uyumadan önce 1 damla ve az bir şey krem sürün. Kuşlarınızın tüyü için sprey alın kuşunuz stresten veya tüy dökme döneminden dolayı çok fazla tüy dökmüş bu zamanlarda ölebiliyorlar bu yüzden haftada bir kez kuşların tüyleri için alacağınız sprayi sıkın. Grip tarzı bir sıkıntısı var ise "orni-mix" adlı ilacı alın bir çay kaşığının ucu kadar suluğuna koyun fakat bu sular sonraki gün değişsin dozu fazla abartmayın kuş ölür. Bir de vitamin amaçlı "polivit" adlı ilacı alın 3-5 damla arası dökün. Ben genel olarak kuşlarıma uyguladığım şeyleri paylaştım umarım siz de kendi kuşunuz için dikkatli olursunuz. Bir sarı kuşum var bir kış boyunca hastaydı hiç iyileşmedi kuşunuzdan ümidi kesmeyin minicik bedenleriyle tutunmaya çalışıyorlar. Bir kuşçuya gidin ve daha detaylı öğrenin genelde veterinerler bir şey bilmiyorlar kuşlar hakkında en iyisi kuşçular anlıyor.

Bunlarda fotoğrafı özellikle yakinlastirdigim gözünde sorun mu var kör mü olacak yoksa :(

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220910-185514_Gallery.jpg
    Screenshot_20220910-185514_Gallery.jpg
    85,9 KB · Görüntüleme: 75
  • 20220910_185438.jpg
    20220910_185438.jpg
    108,6 KB · Görüntüleme: 71
  • 20220910_185434.jpg
    20220910_185434.jpg
    124,6 KB · Görüntüleme: 71
  • 20220910_185425.jpg
    20220910_185425.jpg
    97,7 KB · Görüntüleme: 70
  • 20220910_185418.jpg
    20220910_185418.jpg
    128,5 KB · Görüntüleme: 70
Bunlarda fotoğrafı özellikle yakinlastirdigim gözünde sorun mu var kör mü olacak yoksa :(

Kuşu alıp bir kuşçuya gidin fakat kuşlardan anlayan yardımcı olabilecek birine. Bayağı halsiz gözüküyor ve streste gibi. Elinizde kuşlar için yulaf, aspur veya darı gibi yiyecekler varsa yedirmeye çalışın. Vitaminli veya bahsettiğimiz sirkeli sudan şırınga yöntemiyle ağzına 1-2 damla damlatmayı önerebilirim ama en güzel kuşu daha fazla darlamayıp güveneceğiniz bir kuşçuya götürmek daha mantıklı. Bununla birlikte kuş forumları oluyor oralarda paylaşın yardımcı oluyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı