Kuşumu kendime nasıl alıştırırım?

Her kuşun karakteri farklı. Eline geliyor, senden korkmuyorsa alışmıştır. Evcil olduğu halde kendisini sevdirmeyen kuşlar çok var. Kuşu da zorlamayın. Sevmiyorsa, yapmayın.
Dün kendini az da olsa sevdiriyordu. Bugün hiç sevdirmedi. Ama oyun oynuyor gibiydi değişik değişik hareketler sergiliyordu. Dışarı çıkmak istiyordum onu 20 dk saldım (daha fazla salıcaktım fakat sınavım vardı). Kuş daha çok beni değilde özgürlük istiyor gibi. Ama git gide yakınlaşıyor hissediyorum.
Sevgi ile aranızda gereken bağ kurulacaktır acele etmeyin, zaman tanıyın ona.
Ortalama kaç gün aralığında olur?

Dün kendini az da olsa sevdiriyordu. Bugün hiç sevdirmedi. Ama oyun oynuyor gibiydi değişik değişik hareketler sergiliyordu. Dışarı çıkmak istiyordum onu 20 dk saldım (daha fazla salıcaktım fakat sınavım vardı). Kuş daha çok beni değilde özgürlük istiyor gibi. Ama git gide yakınlaşıyor hissediyorum.

Ortalama kaç gün aralığında olur?

Benim Sultan papağanı 4 ayda alıştı.

Merhaba arkadaşlar. Benim 5-7 aylık dişi bir muhabbet kuşum var. Kendisi yaklaşık 1 ay belkide daha az bir süredir ailenin bir üyesi. İlk başlarda kuşla pek ilgilenmedim, ailem ilgilendi. Fakat kuş beni tanıyordu. Ama kuşu onu sevmeye kalktığımda benden kaçıyor ve korkuyordu. Ara sıra sevdiriyor ama korkarak. Onu kendime nasıl daha hızlı alıştırırım.
Küçük muhabbet kuşları daha kolay alışır. Sizinki daha yeni seninle.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı