Kutsalkitap.org sitesinin bana gönderdiği ıncil

• Konuyu başlatan Doin
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 166
  • Görüntüleme 31.977
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkesin inancına saygı duymak gerek fakat şeye çok sinir oluyorum bazıları İslam'ı sırf kötülemek için bir şeyler bulmaya çalışıyor yok “Allah neden diğer kitapları korumadı.” falan gidin araştırın arkadaşlar bu kadar mı islamofobiksiniz?

Herkesin inancına saygı duymak gerek fakat şeye çok sinir oluyorum bazıları İslam'ı sırf kötülemek için bir şeyler bulmaya çalışıyor yok “allah neden diğer kitapları korumadı.” falan gidin araştırın arkadaşlar bu kadar mı islamofobiksiniz?

Bu 2 taraf için geçerli 2 tarafta olaya sübjektif baktığından dolayı herhangi bir sonuca varılamıyor varılsa bile doğru olan argüman kabul edilmiyor böyle doğru yola ulaşılamaz.

Bu 2 taraf için geçerli 2 tarafta olaya sübjektif baktığından dolayı herhangi bir sonuca varılamıyor varılsa bile doğru olan argüman kabul edilmiyor böyle doğru yola ulaşılamaz.

Arkadaş tamamen saldırı amaçlı yazmış ona öyle dedim.

Zaten öyle olur ama adam gece yatmadan önce düşünür.

Yine okudum yine cevabın bu soruya ait olduğunu anlayamadım maalesef.

Gerçek ya da doğru dini bulabilseydik dünyada sadece 1 adet din olurdu. Demek ki somut şeylerle dinin gerçekliğini bulmamız imkansız. Benim görüşüm budur.
Şöyle söyleyeyim dostum, İslam aslında bu diğer bahsettiğin Hristiyanlık, Yahudilik gibi dinlerin vermek istediği ortak mesajdır. Bazı kıssalar hem Kur'an'da, hem İncil'de, hem Zebur'da vs. var; örneğin Hz.Musa kıssası. Bundan dolayı diğer dinler -bence- gerçek yol değildir -çünkü eksikleri bulunmaktadır-. Kur'an'da da zaten bu durumdan bahsedilmekte.

Sadece bir tane dinin olmaması ise, insanın özgür iradesinden dolayıdır. Yine İslam inancına göre biz bu dünyaya sınav olmak için geldik (ayrıca çoğu dinde de sınavın başlangıcının yasak elma olduğundan bahsedilir). Bundan dolayı da İslam inancında ateizm, deizm gibi fikirler lanetlenmemiştir. Hatta kafası karışık olup da Kur'an'da geçen güzel ahlaki şeyleri yapan kişilerin (örneğin zulüm etmemek, devlet malı yememek) kurtuluşa ereceği söyleniyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı