Kutsalkitap.org sitesinin bana gönderdiği ıncil

• Konuyu başlatan Doin
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 166
  • Görüntüleme 31.908
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tüm kutsal kitapları okumak lazım. İncil'in değiştirildiğine kanıt yok. Kulaktan dolma bilgi.
Hangi İncil?
Eğer değiştirilmediyse Dünya üzerindeki tüm İncillerin bire bir aynı şeyleri yazması lazım.

Bana şu soruların cevabını verin öyle ise;

Eğer İncil değiştirilmediyse hangi İncil gerçek olan?
Hepsi orijinal ise nasıl farklı olabiliyorlar?

Yaz tatilinde tüm kutsal kitapları alıp okumayı planlıyorum. Bu konu güzel oldu, ücretsiz olması da cabasıymış. Teşekkürler.
İncil değiştirilmiştir. Okuyup kültürleneceğine inanıyorsan devam et yoluna.
Dünyada Müslümandan çok Hıristiyan var. Ya gerçek din İslam değil de Hıristiyanlıksa?

Azıcık oku anlarsın. Okulda tarih dersi de görmediysen okulu baştan oku. İncilin kaç farklı yazarı var.
Azıcık oku anlarsın. Komik.
Hangi İncil?
Eğer değiştirilmediyse Dünya üzerindeki tüm İncillerin bire bir aynı şeyleri yazması lazım.

Bana şu soruların cevabını verin öyle ise;

Eğer İncil değiştirilmediyse hangi İncil gerçek olan?
Hepsi orijinal ise nasıl farklı olabiliyorlar?
Tüm Kuran mushafları aynı şeyi yazıyor mu? Hayır. Tevrat, Zebur ve İncil değişti diyenin elinde orijinal halleri bulunmalı ki sahtesiyle kıyaslayarak değiştirildi diyebilelim. Aksi halde asılsız bir iddiadan öteye gidemez. Bilinen en eski Tevrat bugünkü ile aynı. Zebur da aynı şekilde. İncil ise farklı insanlar tarafından İsa'nın hayatını farklı şekilde yazdıkları kitaplar.

Ama bu kitaplar İslam'da farklı anlatılır.

Tevrat bir tarih kitabıdır. İsrail milletinin kendi soylarını, peygamberlerini, savaşlarını, din büyüklerini mitolojik bir temelde anlatmalarıdır. İslam'a göre ise Tevrat Musa'ya verilen bir kitaptır. İsrail gibi dünyanın en dindar milletinin kendilerine Tanrı tarafından gönderilen bir kitabı değiştirmesi de bana mantıklı gelmiyor.

İncil ise İsa'nın ölümünden sonra hayatının havariler tarafından anlatıldığı kitaplardır. Bunu birden fazla İncil olmasından anlayabiliriz.

İslam'da ise yine ilginç olarak İncil'in İsa'ya verildiği iddia edilir. İsa'nın ana dili olan Aramice ile yazılmış herhangi bir İncil bulunmamaktadır. Yapılan çeşitli arkeolojik araştırmalar da bize tahrifat olmadığını açıkça gösteriyor. Bulunan çeşitli nüshalara yapılan karbon testi gösteriyor ki kaleme alındıktan kısa zaman sonrasına aitler. Ve günümüz ile birebir tutarlı. En ufak değişim söz konusu değil.
Meraklısı, kısa bir araştırma ile arkeolojik sonuçlara rahatlıkla ulaşabilir.

Ayrıca Hristiyanlar Barnabas'ı kabul etmez.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kısacası bir kitaba değişti diyebilmek için elindeki en eski halinin, günümüzdeki hali ile farklı olması lazım. İncil ise buna uymuyor arkeolojik buluntulara göre. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

İslam'da seni umursamıyor. İslam'a geçsen ne geçmesen ne?
Sözde hoşgörü dini muahahah.
Bunu Hristiyan birisine söylediğiniz zaman ikilemde kalan er kisi yabani degilse aradaki fark ile bile hangisine geçmesinin daha mantikli oldugunu gorebiliyorsunuz. Insanlari Islam'dan soğutan medeniyetten, iletisimden, arastirmaktan yoksun radikal kitlesidir. Genele vurmayalim diyoruz ama çürüklerin hepsi de Islam'da ne hikmetse. Bu konuda anasından, babasından veyahut hocam dedigi kişilerin laflari ile manipüle edilmiş, okuyup araştırmaktan yoksun insanların isi yok. O yuzden magaranda kal canim, ben insanlari arastirmaya tesvik etmeye devam edecegim.

"İncil tahrif edilmiştir hak din islam ov ye!" tayfası yetişmiş yine.
Arkeolojik çalışmalara göre İncil'in MS 50-100 arasında yazılmış olması gerekiyor, İncil'de bildiğimiz üzere MS 70'ten önce yazılmış yani hata paylarını görmezden gelirsek yıllar tutuyor. MS 50-100 arasına ait nüshalar günümüzdekiyle uyuşuyor, bu nedenle tahrif söz konusu değildir.
İncil'in birden fazla nüshasının olmasının sebebi havarilerin birden fazla yerde Roma baskısı altında Hristiyanlığı yaymaya çalışmasıdır. İncil'in tüm nüshalarında ortak olaylar geçer ancak anlatımlar birbirinden farklıdır. 4 nüshayı okursanız hepsinin aynı şeyi farklı şekillerde anlattığını anlarsınız.

İslam hoşgörü dini diye biliyorum ama kibri kendinden büyük insanların ne kadar hoşgörülü davranabildiğini görüyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı