Kutulu PS5 gümrükte takılır mı?

Gus Fring

Kilopat
Birkaç ay sonra Almanya'dan PS5 getirteceğim ama kutusunu da istiyorum. Forumda biraz araştırdım bazı kişiler kesinlikle kutusuz getirilmesini bazıları ise 1 tane getirmek şartıyla kutunun sorun yaratmayacağını söylüyor. Net cevap verebilecek birisi var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkes farklı bir şey söylüyor ve sanırım o anda ki gümrük görevlisin tutumuna göre değişiyor. Şahsen bende kutu açık olursa bir sıkıntı olmayacağını biliyordum, belki de yanlıştır. En garanti yok kutusuz şekilde seyahat yapmak olacaktır, kutusunu satmayacaksanız.

Sorun olmaz da Türkiye'den almak daha uygun değil mi? Sonuçta bütün vergileri ödeyeceksin yine de.

Edit: Gümrük yazılmıs konu başlığına ama gümrükle alakası yok durumun. Almanyadan bagajda getirirseniz sıkıntı çıkcağını zannetmiyorum, ama hiç sıkıntı çıkmasın istiyosanız kutusundan çıkarıp yolcu beraberinde getirilen cihaz olarak sokabilirsiniz.

Son düzenleme:
Üstüne indirim bile alıyorsun. Tax-free uygulamalı yerlerden alırsan ne aldığın ne de yaşadığın ülkeye vergi ödemiş oluyorsun.
Vergi ödemekten rahatsızlık duymamız da kötü bir şey aslında ama ürünün kendisi kadar vergi ödeyince gına geliyor artık.

Yurtdışından alırsan vergi ödemiyorsun.

Üstüne indirim bile alıyorsun. Tax-free uygulamalı yerlerden alırsan ne aldığın ne de yaşadığın ülkeye vergi ödemiş oluyorsun.
Konu başliğina gümrük yazılmış. Gümrük ile bu durum farklı şeyler.
Vergi ödemekten rahatsızlık duymamız da kötü bir şey aslında ama ürünün kendisi kadar vergi ödeyince gına geliyor artık.
Bu ödediğimiz vergi değil hocam ne olduğunu özelden yazarsanız anlatabilirim, çünkü burda terbiyem müsade etmiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı