Çözüldü Kutulu ve kutusuz işlemci arasındaki fark nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

XantaresOnTop

Femtopat
Arkadaşlar merhaba, kutulu ile kutusuz işlemci arasındaki fark ne? Veya neden kutusuz satıyorlar? Kutusuz işlemciler direkt firmalara kutusuz olarak mı gönderiliyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kutuyu üretmek için de bir maliyet gerekiyor haliyle Kutusuz / Tray işlemciler fiyat olarak daha uygun oluyor.
Kutuyu üretmek için de bir maliyet gerekiyor haliyle Kutusuz / Tray işlemciler fiyat olarak daha uygun oluyor.

Çözüm
Kutusuz olması fiyat farkı.

1- Kutusuz şekilde satılanlar kasadan çıkma olabiliyor.
2- Kutulu olanların maliyeti özellikle yurtdışından gelirken fazla olabiliyor bu yüzden Kutusuz getiriyorlar maliyeti azaltmak için.
3- Kutusuz olanlarda fan olmayabiliyor varsada muadil ürünleri başka pazardan temin edebiliyorlar orijinal de gelebilir.

Kutusuz tercih etmemeli miyim?

Kutusuz tercih etmemeli miyim?

Fiyat performans olarak bakmak lazım.
1 birim paraya 1x gücünde kutulu bir işlemci ile 1 birim paraya 1.2x gücünde bir kutusuz bir işlemci varsa ben kutusuz tercih ederim. Para sıkıntım yoksa 300-500 farka takılmam güvenilirlik yönünde kendini kanıtlamış markalardan ürün alırım (Amazon, Hepsiburada, teknosa, mediamarkt vb. resmi satıcılar.)

Bütçene bağlı alacağın şey için. Örneğin laptop ihtiyacım olmuştu Hepsiburada resmi satıcısı 20 bine satarken başka bir platformda aynı ürünü 17 bine satan bir satıcı görmüştüm oradan aldım pişman değilim gayet temiz ve iş görüyor olması gerektiği gibi niye anlattım dersem bu miktar benim için ciddi bir para o yüzden alan kişilerinde değerlendirmesine güvenerek aldım ama 3-5 bin civarında bir ürüne bakıyorsam kesinlikle yukarıda bahsettiğim satıcılar önceliğim oluyor.

Alınır mı kısmı sana bağlı ben bahsettiğim koşullarda alırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…