Kutusu hafif yırtık olan ekran kartı iade edilir mi?

Sabura48

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir ekran kartı aldım açarken kutusu hafifce yırtıldı. Ekran kartı GameGaraj'dan alınma. Daha 14 gün dolmadı. İade etmek istiyorum ama iade alırlar mı bilemiyorum var mıdır iade tecrübesi olan bilgili birisi. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 16660351462022503081811164536105.jpg
    16660351462022503081811164536105.jpg
    222,4 KB · Görüntüleme: 186
  • 16660351674696512789482575576191.jpg
    16660351674696512789482575576191.jpg
    217,3 KB · Görüntüleme: 189
Şöyle birşey var biz tüketiciler de satıcıların bize kullanılmış, iade olmuş vs ürünler satmasına neden oluyoruz otomatikman, şimdi bu ekran kartını kutusunu açmanın dışında arkadaşın kullandığını, overclock yaptığını ve/veya takarken-sökerken karta zarar verdiğini düşünelim ve firma çok iyi niyetli 4090 ekran kartını iade aldı. bu ekran kartını başka hiç bir suçu olmayan insana satmak zorunda kaldı, o insan servis-iade thh haftalarca ve aylarca uğraştı, hakkını aldı yada alamadı. yani sizin hiç bir araştırma yapmadan, düşünmeden vs verdiğiniz kararlar ve sonunda size yardımcı olmaları başka hiç bir suçu olmayan insanın çok büyük zararı old

Kartı bir kere denedm geri kutusuna koydum. Malesef coil whine var.

Kartı bir kere denedm geri kutusuna koydum. Malesef coil whine var.
Yanlış anlamayın ben sizin için söylemedim sadece simulasyon yaptım. hemen her insan hiç birşey düşünmeden sadece kendi isteğinin , arzusunun yerine getirilmesini ister, hak -hukuk -adalet hep kağıt üstündedir. yani benim söyledğim "kartın kullanılması, overclock yapılması, hatta kartı kullanılmaz hale getirilmesi" durumunda bile tüketici çok relax bir biçimde "kartı iade alsın, paramı ödesin" diyebilir. insan denilen varlığı düşündüğümüzde bu çok olası bir durum ve bunlar gerçekten yaşanıyordur. tabi madalyonun öbür yüzü hiç bir satıcı firma durduk yerde zararı karşılamaz-karşılayamaz en nihayetinde böyle bir iyiniyet gösterirse kepenkleri indirir. tabi en kötüsü 40 kusur bin tl ödeyip arızalı kartı alan hiç kahabati olmayan müşterinin yaşadıklarıdır.

Yanlış anlamayın ben sizin için söylemedim sadece simulasyon yaptım. Hemen her insan hiçbir şey düşünmeden sadece kendi isteğinin, arzusunun yerine getirilmesini ister, hak -hukuk -adalet hep kağıt üstündedir. Yani benim söyledğim "kartın kullanılması, overclock yapılması, hatta kartı kullanılmaz hale getirilmesi" durumunda bile tüketici çok relax bir biçimde "kartı iade alsın, paramı ödesin" diyebilir. İnsan denilen varlığı düşündüğümüzde bu çok olası bir durum ve bunlar gerçekten yaşanıyordur. Tabii madalyonun öbür yüzü hiçbir satıcı firma durduk yerde zararı karşılamaz-karşılayamaz en nihayetinde böyle bir iyiniyet gösterirse kepenkleri indirir. Tabii en kötüsü 40 kusur bin TL ödeyip arızalı kartı alan hiç kahabati olmayan müşterinin yaşadıklarıdır.

Haklısınız hocam. Coil whine olması canımı sıkıyor. İnternetten araştırdığım kadarıyla coil whine PSU kaynaklı da olabilirmiş. Palit 1200 watt PSU istiyor benimki 850 watt. 5 bin lira masrafa girip yeni Power aldım onu bekliyoruım eğer coil whine devam ederse iade edeceğim.

Haklısınız hocam. Coil whine olması canımı sıkıyor. İnternetten araştırdığım kadarıyla coil whine PSU kaynaklı da olabilirmiş. Palit 1200 watt PSU istiyor benimki 850 watt. 5 bin lira masrafa girip yeni Power aldım onu bekliyoruım eğer coil whine devam ederse iade edeceğim.
Tabi insan bir ekran kartı için ödenebilecek en fazla parayı ödediğinde kusursuz olmasını istemesi de en doğal hakkı ama şu var 3070 ti 3080 ti gib bir kartta bile coil whine bir miktar olması çokta rahatsız etmemeli. düşünüldüğünde her ekran kartının fanları var ve bir miktar bu fanlar ses çıkarıyor bir insan diyebilirki ben donanıma en fazla parayı ödemeyi göze alıyorum fakat sinek vızıltısı bile duymak istemiyorum.. ben hiç kullanmadım ama işlemci için sıvı soğutma var, ses yapıyormu yada ne ne miktarda yapıyor onuda bilmiyorum. ekran kartı için sıvı soğutma varmı bilgim yok, varsa hiç ses yapmazmı o konuda da bilgim yok. ama şu var insan içinde, insanın ürettiği ürünler içinde de "tamamen kusursuz" diye bir şey yok. Not: "sinek vızıltısı" yazarken sizin yazdığınızdan haberim yoktu :)

Tabi insan bir ekran kartı için ödenebilecek en fazla parayı ödediğinde kusursuz olmasını istemesi de en doğal hakkı ama şu var 3070 ti 3080 ti gib bir kartta bile coil whine bir miktar olması çokta rahatsız etmemeli. düşünüldüğünde her ekran kartının fanları var ve bir miktar bu fanlar ses çıkarıyor bir insan diyebilirki ben donanıma en fazla parayı ödemeyi göze alıyorum fakat sinek vızıltısı bile duymak istemiyorum.. ben hiç kullanmadım ama işlemci için sıvı soğutma var, ses yapıyormu yada ne ne miktarda yapıyor onuda bilmiyorum. ekran kartı için sıvı soğutma varmı bilgim yok, varsa hiç ses yapmazmı o konuda da bilgim yok. ama şu var insan içinde, insanın ürettiği ürünler içinde de "tamamen kusursuz" diye bir şey yok. Not: "sinek vızıltısı" yazarken sizin yazdığınızdan haberim yoktu :)
var hocam var. Rtx 3000 serisine göre coil whine daha az 4000 serisinde. Coil whine olmayan rtx 4090'a sahip arkadaşlarım var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı