Kuzu ciğeri vs dana ciğeri

840689

Femtopat
Hangisini beğeniyorsunuz ve farkları nelerdir? Ciğerin faydaları nelerdir?

Oluru kuzu ciğeridir. Ancak dana ciğeri de lezzetlidir. Ben uzun süredir kendim yapıyorum evde. Biraz iri küp şeklinde doğradıktan sonra zeytin yağı ve biraz tuzda bekletirsen gayet lezzetli olur. Tabi kuyruk yağını esirgememelisin.
Ciğerin faydası anca barındırdığı bazı vitaminler ve protein içeriği olabilir. Ancak unutmamak gerekir ki karaciğerin vücuttaki öncelikli görevi zehir niteliği taşıyan her türlü bileşiğin bertaraf edilmesidir. Dolayısıyla hayvan hayatı boyunca ne yaşadıysa ve ne yediyse sen de ciğeri vasıtasıyla bunları yemiş olursun.

Yani hayvan korkup strese girerse bu ciğere mi işler bize bir zararı olur mu?

Hayvanın korkması sadece karaciğere değil tüm vücuduna işler. Sana mühim bir zararı dokunmaz ama genel olarak eti sertleşir strese giren hayvanın. Karaciğerle ilgili asıl sorun hayvanın tükettiği ilaç ve benzeri şeyler.

İkisine de ayrı ayrı bayılırım. Faydaları çok, mesela B12 eksikliği olan anneme doktor sakatat yemesini söylemişti. Farklı faydaları da var tabii ki, ama bu benim bildiğim.
Tabii her şeyin fazlası zarardır, tadında yediğiniz durumda hiç bir sorun çıkartacağını sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…