KYK bursu not ortalaması yüzünden kesildi

og kush

Hectopat
KYK bursum not ortalamam düşük olduğu için kesildi. Ben kredi almak istiyorum. Ne yapmam lazım?
Bana gelen mesajda krediye döndürmek için başvuru yapın diyor. İnternetten araştırınca kredi almamak için başvurun diyor. Kafam karıştı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241001-145041.png
    Screenshot_20241001-145041.png
    136,2 KB · Görüntüleme: 353
  • Screenshot_20241001-151027.png
    Screenshot_20241001-151027.png
    223,9 KB · Görüntüleme: 222
Burs ile öğrenim kredisi farklı şeyler. Krediye döndürmek için başvuru yapın demiyor, kredi almak istemiyorsanız iptal edebilirsiniz diyor.

Burs karşılıksız veriliyor, öğrenim kredisi ise öğrencilik bitince geri ödemen istenenen kredi türü. Yani artık sana burs verilmeyecek, kredi verilecek. Bu geri ödemeli krediyi almak istemiyorsan iptal başvurusu yapabilirsin diyor 2. görselde.

Kendi kendine krediye donuyor.

Herhangi bir yere başvuru yapmama gerek yok yani değil mi?

Burs ile öğrenim kredisi farklı şeyler.

Burs karşılıksız veriliyor, öğrenim kredisi ise öğrencilik bitince geri ödemen istenenen kredi türü. Yani artık sana burs verilmeyecek, kredi verilecek. Bu geri ödemeli krediyi almak istemiyorsan iptal başvurusu yapabilirsin diyor 2. görselde.

Aradaki farkı biliyorum hocam. İlk görselde de " öğrenim kredisi almak istiyorsanız e-Devlet üzerinden ödeme açma talebinde bulunabilirsiniz. " yazıyor o yüzden kafam karıştı.

Herhangi bir yere başvuru yapmama gerek yok yani değil mi?

Aradaki farkı biliyorum hocam. İlk görselde de " öğrenim kredisi almak istiyorsanız e-Devlet üzerinden ödeme açma talebinde bulunabilirsiniz. " yazıyor o yüzden kafam karıştı.
Normalde otomatik krediye dönüşüyor diye biliyorum hocam ama emin olmak istersen kredi yurtlar genel müd. numarası 444 0 472'yi ara istersen.

Talebin ne zaman sonuçlanacağı ya da bu ay yatıp yatmayacağı hakkında bilgi verdiler mi?
Aradığım kişide doğru düzgün bilmiyor ödeme açtığım yerde sadece burs seçeneği yazıyordu sanırım ders ortalamama bakıp ona göre bursu krediye çevirecekler 9'unu bekliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı