KYK kredisi almak mantıklı mı?

Wörp

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Ghost
Selam arkadaşlar. Bu sene lise sonum. İnşallah istediğim bölüme gidebilirim. Benden yaşça büyük bir abimiz bana KYK hakkında birkaç şey söyledi dediklerine şahsen inanmak istemedim. Ben bunca sene KYK'yı devlet bedava veriyor zanediyordum fakat öyle değilmiş. Bir de üstüne üniveriste bitince bir işe girdiğinde aldığın yıllık bursun 2 katını (ortalama) devlete ödüyormuşuz. Biri bu konu hakkında bildiklerini söylebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Burs alırsan onu devlet bedava veriyor ancak kredinin geri ödemesi çok fazla.

KYK bursu ve KYK kredisi farklı. Bursun bir geri ödemesi yok ancak kredi adından anlayabileceğin gibi devletin verdiği bir kredi ve evet faizi ile ödüyorsun.

Bence mantıksız sıkıntılı bir süreç geçirip ondan sonra iş sahibi olursa tüm paran sana kalacak. (görüşüm bu)

Burs olarak çıkarsa geri ödeme yapmıyorsunuz. Kredi olarak çıkarsa ve alırsanız faiz biniyor ki ülkemizdeki durum ortada. O yüzden "çok" zor durumda olmazsanız önermem.

Yediğinden çok veriyorsun, sürün ama alma bence. Pişman da olmazsın.

Çok zor durumda değilsen gerek yok, faizi çok çok yüksek, anlamsız derecede yüksek.

KYK bursu ve KYK kredisi farklı. Bursun bir geri ödemesi yok ancak kredi adından anlayabileceğin gibi devletin verdiği bir kredi ve evet faizi ile ödüyorsun.
Bursun çıkması için bir başvuru mu yapmam gerekiyor yoksa iyi bir puan mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…