KYK kredisi faizsiz midir?

Yer
Isparta
Daha fazla  
Merhaba bu sene üniversiteye yeni başladım aslında çok ihtiyacım yok ama cebimde fazladan para bulunsun mezun olunca rahat öderim diye kredi almayı düşünüyorum. En başta faizli sanıyordum ama arkadaşlarım faizsiz dedi doğru mudur?
Bir de işe başladıktan sonra 10 sene içerisinde ödemem gerekiyormuş, ben mesela 6 sene boyunca alsam 6 sene sonra aldığım toplam parayı işe başladıktan sonra 10 sene boyunca ödemem için vakit mi var? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler herkese.

Valla günceli bilemiyorum. Ben kredimi kapatalı 11 sene oldu. Akademik forumlarda bu konuları konuşuyorlar. Daha güncel oranları oralardan öğrenebilirsiniz.

Mezuniyetten 2 sene sonra başladı benimki, seçim dönemine denk geldiğim için faiz affı oldu. Normalde 2022 ya da 2023 yılında 15.000 civarı aldığım krediye karşılık 28.000 TL ödeme çıkmıştı. Bugün o faiz affı olmasaydı muhtemelen 70-80 civarı ödeme çıkacaktı. Güncel sistemde faiz hala geçerliyse(muhtemelen geçerli) ihtiyaç harici gereksiz.

Ben de kredi aldım. Toplam 9400 TL idi. Aldığım her ay için 100 TL koymuşlardı. 3 yıl geri ödemesini erteledim. Tam 20.000 TL yakındı. Yani iki katı faiz olmuştu. Sonra faizleri sildiler. Anaparayı ödeyip kurtuldum. Yani ihtiyacın yoksa almanı önermem.

Mezuniyetten 2 sene sonra başladı benimki, seçim dönemine denk geldiğim için faiz affı oldu. Normalde 2022 ya da 2023 yılında 15.000 civarı aldığım krediye karşılık 28.000 TL ödeme çıkmıştı. Bugün o faiz affı olmasaydı muhtemelen 70-80 civarı ödeme çıkacaktı. Güncel sistemde faiz hala geçerliyse(muhtemelen geçerli) ihtiyaç harici gereksiz.

Kaç ayda ödemeniz gerekli?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı