KYK Kredisinde Taahhütname tutarı nedir?

Arkadaşlar ben şimdi 3. sınıfım kredi çıktı ancak 24 X 2.000 TL'den 48.000 TL olarak hesaplama yapılmış e ben nasıl 24 ay alacağım 21. ay mezun olmuş olmuyor muyum kalan 3 ayı nasıl verecekler mezun olmama rağmen yaz boyunca da alacak mıyım yani? Yoksa 21. aydan sonra mezun olduğum için 21 aylık geri ödeme mi yapacağım? Bilen varsa yanıtlarsa çok sevinirim.

Son düzenleme:
Geri ödemesi ne zaman ve nasıl oluyor peki?

Arkadaşlar ben şimdi 3. sınıfım kredi çıktı ancak 24 X 2.000 TL'den 48.000 TL olarak hesaplama yapılmış e ben nasıl 24 ay alacağım 21. ay mezun olmuş olmuyor muyum kalan 3 ayı nasıl verecekler mezun olmama rağmen yaz boyunca da alacak mıyım yani? Yoksa 21. aydan sonra mezun olduğum için 21 aylık geri ödeme mi yapacağım? Bilen varsa yanıtlarsa çok sevinirim.

Öğrenciliğin bitip sistemde mezun olarak gözüktüğün zaman ödemeler kesilir ve o zamana kadar ne kadar ödendiyse onun üzerinden geri ödeme takvimi oluşturulur.

Burs/kredi miktarı zamlanmazsa alacağın parayı ifade ediyor. Zam geldikçe sen de yeni zamlı ücreti alıyorsun, doğal olarak aldığın para 96bin üzerine çıkıyor. Bu da demek oluyor ki burada yazan ücretten daha fazlasını alacaksın ve bu aldığın güncel fiyat üzerinden faizlendirileceksin.

2018-2022 yılları arasında aldım. 26bin ana paraya 78bin civarı geri ödeme çıkmıştı.
Faizler silindi ama değil mi? Birde en çok kirli bilgi olan konu bu, artık aldığımız parayı mezun olduktan sonra ana para olarak mı ödeyeceğiz yoksa hala faiz var mı?

Faizler silindi ama değil mi? Bir de en çok kirli bilgi olan konu bu, artık aldığımız parayı mezun olduktan sonra ana para olarak mı ödeyeceğiz yoksa hala faiz var mı?

Seçin öncesi faizli şekilde KYK kredi borcu olanların faizleri silindi bir defaya mahsus olarak. Şimdi yeni alacak öğrenciler okulları bittiği zaman faizli olarak geri ödeyecek. Yani sadece bir defaya mahsus bir uygulamaydı, aldığınız taktirde faizli olarak geri ödeyeceksiniz.

bende 120k gozukuyo geri odeyeceğim para neden boyle acaba arkadaşlarımda hep 96k

37513BD9-591B-418B-B40B-C18228C554B9.jpeg

Son düzenleme:
Bende 120k gozukuyor geri odeyeceğim para neden boyle acaba arkadaşlarımda hep 96k.

Eki Görüntüle 2023070

Zorunlu hazırlık okuyacağın gözüküyorsa 5 yıl üzerinden değerlendiriyor seni sistem. Büyük ihtimalle arkadaşlarının bölümleri 4 yıl seninki hazırlık ile 5 yıl gözüküyor. Aradaki 24'lık fark bu yüzden.

19. Burs/kredi taahhütnamesinde bulunan kredi miktarı ile ödenen kredi miktarı aynı mıdır?

Burs/kredi taahhütnamesini onaylayan öğrenciler, "aylık bazda ve izleyen yıllardaki artış oranları dikkate alınarak kendilerine ödenecek olan öğrenim kredisi tutarını belirtilen şartlarla ödeyeceğini, öğrenim kredisi ve burs tutarları ile yıllar bazında artırılan bu tutarların kendilerine banka aracılığıyla ödenmesini, taahhütname aşamasında belirtilen tutarın tahmini rakam olduğunu" kabul ve taahhüt etmektedir. Burada ana para ödeyeceğimiz yazıyor ama.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı