KYK ödeme emri tebligatı geldi

phantasos

Hectopat
Bugün eve PTT'den tebligat gelince irkilip araştırmaya koyulduğum ama bir türlü adam gibi bilgiye ulaşamadığım olaylar zinciri.

Üniversiteden yeni bir hafta önce mezun oldum fakat normal öğrenim süresini aştım. 8. senemde mezun oldum (okuldan kaynaklı). Çalışmıyorum SGK da yok şu an 26 yaşındayım erkeğim. Bugün eve gelen ödeme emriyle birlikte ne yapmam gerektiğini araştırıyorum fakat bulamıyorum. Kağıtta 15 gün içinde faizli 33 küsur bin lirayı yatırmam ya da parasız pulsuz olduğumu kanıtlamam için mal beyanında bulunmam gerektiği yazıyor. Kağıdın altında iletişim numarası var orayı aradım. Ne yapmam gerekiyor prosedür ne bana izah edin diye. Kadının teki çıktı borcunuz var ve ödememişsiniz ödemezseniz hacze gelecekler ve ödemediğiniz takdirde banka hesaplarınıza bloke konacak neyini soruyorsun diye azarladı.

Bir diğer unsur ise eve gelen kağıtta faizli 33 bin lira ödemem gerekiyorken vergi dairesine girip baktığımda 22 bin küsur faizsiz görünüyor. Mal beyanında bulunduktan sonra ne kadar süre ödemeden durabilirim? Aile evinde oturuyorum haciz gelir? Mal beyanında bulunduktan sonra ne yapılır?

Borcu ötelemenin, yapılandırmanın taksitlendirmenin yolu nedir sırasıyla ne işlemler yapılır?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı