Selamlar. Kulaküstü ürünler evet sizi dış ortamdan soyutluyor ve sürücülerin büyük olmasından kaynaklı farklı bir müzik deneyimi sunuyor. Ki ben kulaküstü ürünleri tercih eden biri olarak şunu söylüyorum realitede diye bir durum var, kullanışsızlar (ev-stüdyo hariç dış mekan kullanımı olarak söylüyorum). Ki sıcaklarda cabası. Kullandığınız ürünü teşhir olarak dinleme fırsatım oldu. Kafa bandından dolayı eledim, Sennheiser HD 4.40BT gibi sorun yaratacağı düşünmüştüm. Uzun kullanımım olmadı demek istiyorum açıkcası.
5 Sene önce olsa kablolu tavsiye ederdim. Güncel gelişmeler ışığından kablosuz ürünler kablolu ürünlerin standartlarına yaklaştı hatta üst seri ürünlerde geçti. Telefonunuzda 4.1, 4.2 olsa idi tavsiye etmezdim ama incelediğim kadarıyla 5.0 kullanıyorsunuz halihazırda.
ANC özellikli istediğinizden kablolu olarak seçenek sunmayacağım keza pratiklik ve kullanım için tam kablosuz daha uygun bir seçenek. Fiyat belirtmediğiniz için genel bir değerlendirme yapacağım.
1- Sony WF-1000XM3: Bence yaygınlık bakımından LDAC kodek kullanması, APTX kadar yaygın değil ve telefonunuzda da LDAC desteği yok. Yüksek kalite müzikler (FLAC, DFF, DSF vs.) dinlemeyip Spotify, Tidal, Feezy tarzı Online platformlardan dinleyecekseniz Sony'i tercih edebilirsiz. Fakat belirtmek isterim tasarımsal olarak fazla kaba. Katalog verisinde 6 saat diyor fakat ben 5 saat görebildim. Bu elbette ses düzeyi ve standby kısmında tasarruf yapılmadan kullanıcı deneyimli hali.
2- Jabra 75T: Anc özelliği yerine PNC (Pasif Gürültü Önleme) seçeneği var. Uçuş yapmadığınız ve basınçlı ortamlarda bulunmadığınız sürece ANC ile pek farkı yok. Telefon konuşmasında gayet başarılı ve müzik keyfide yeterli seviye. Bununda tek eksisi yine APTX ve APTX HD desteğinin olmaması. Fakat Bluetooth 5.0 teknolojisi sayesinde aktarımda herhangi bir sorun yaşamazsınız. Katalog verisinde 7, 5 deniyor ama o elbette laboratuvar ortamında ki testler. Kullanıcı deneyimi olarak 6 saat rahatlıkla görebilirsiniz tek şarj ile. Bunu düşük fiyatlısı Jabra 65T fakat onda da buna nazaran düşük şarj süresi ve telefon konuşmasında az mikrofon gibi dezavantajları var.
Fiyat performanslara geçecek olursak (bu ürünleri yurtiçinde bulma olasılığınız düşük bilginiz olsun)
3- Whizzer C3: TWS tarzı tam kablosuz kulaklıklarda 6mm sürücler kullanır. Bir bakıma standart budur. Bu üründe 10mm kullanılmış gecikme değerini düşürmek için Qualcomm QCC-3020 chip kullanmışlar. Bu da size saniye 3mb/s gecikmesiz bir müzik deneyimi sunacaktır. Katolog verisinde tek şarj 6 saat toplamda şarj kutusu ile beraber toplam 36 saat müzik deneyimi sunduğunu söylüyor. Opsiyon koyduğumuzu düşünelim 5 saat kesintisiz dinleyebilirsiniz sanırım. (Bende bu üründen sipariş geçtim yakın zamanda)
4- KZ S2: KZ ne yazık ki tam kablosuz kulaklıklar da hala istediğim sonuçlara gelemedi. İlk serilerde kopmalar, müzik kaynağı tarafından tanımama ve şarj sorunları mevcuttu. Bu versiyonu deneyimleme imkanım olmadı açıkçası. Kişisel tavsiyem KZ serisinde şu an kablolu herhangi bir ürünün alıp Bluetooth kablolu dönüştürücü ile kullanmanız.
Örnek gibi.
Sonuç itibarıyla; benim zevkle kullandığım kombinasyon KZ ZSX Terminator ve KZ'nin örnekteki Bluetooth apartı kombosudur. Her ne kadar tam kablosuz ve mıknatıssız olmaması gibi eksileri olasa da müzik kalitesinin tatminkar olması sebebiyle göz ardı edebiliyorum.
Sizin talep ve isteklerinize göre ise tavsiyem jabra 75T almanız.