Merhaba, biraz daha araştırıp öyle dönüş yapmak istedim. Yazdıklarınızı dikkatle inceledim tekrardan.
Şu aşamada, L-Connect 3 yazılımının LCD modülünü tanımamasıyla ilgili daha spesifik bir USB mapping veya firmware kilitlenmesi ihtimali üzerinde duralım:
Öncelikle sisteminizde Windows’un USB sürücü önbelleğinde kalmış eski yapılandırmaları temizlemek adına, komut satırından pnputil /enum-drivers komutu ile “oem” ile başlayan Lian Li ile ilişkili tüm sürücüleri bulup pnputil /delete-driver oemXX.inf /uninstall /force komutuyla kaldırmanızı öneririm.
Bu işlemden sonra temiz kurulum daha etkili olacaktır.
Ayrıca, Lian Li'nin bazı modellerinde nadiren yaşanabilen bir LCD kilitlenme durumunda yazılım LCD’yi tanıyamaz hale gelebiliyor.
Güç tamamen kesildikten sonra (PSU anahtarı kapatılarak) en az 5 dakika sistemin elektriksiz kalması, sonrasında yalnızca pompa bağlantısı yapılarak (fan ve diğer RGB kabloları çıkarılarak) test edilmesi bu kilidi çözecektir diye düşünüyorum fakat buna ek olarak, anakartınızda eğer ikinci bir USB 2.0 header varsa (ROG STRIX B650E-E modelinde genellikle ikincil header bulunuyor), bağlantıyı oraya alarak yeniden deneyebilirsiniz.
bazı USB yolları L-Connect ile uyumsuzluk gösterebiliyor.
Eğer tüm bunlara rağmen sonuç alınamazsa L-Connect’in kendi yazılımı üzerinden güncelleme yapmadan önce gizli bir firmware resetleme kombinasyonu olabiliyormuş:
Yazılım açıkken “CTRL + ALT + R” gibi kombinasyonları deneyebilir, ya da yazılımın C:\ProgramData\LianLi\LConnect3\Logs klasörünü kontrol ederek hata kodu veya donanım ID’si hatası alıp almadığınızı teyit edip paylaşabilirsiniz.
Daha sonrasında gelen hata koduna odaklanırız.