L-Connect 3'te GA II LCD'yi algılamıyor

Blade47

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 AMD EXPO DDR5 Ram
Ekran kartı
MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X Trio
Anakart
Asus ROG Strix B650E-E Gaming WiFi AM5
İşlemci
Ryzen 7 7800X3D
Lian Li galahad II LCD AiO kullanıyorum ve gayet iyi çalışıyordu. L-connect 3 yazılımını silip yeniden yüklediğimden beri LCD'yi görmüyor ve çalışmıyor. 10.04.2025 itibarıyla en son sürüm v2.0.26 l-connect 3 yazılımını kullanıyorum. USB Type-C kablosunu AiO'dan çıkarıp taktım. Takılı olduğundan emin oldum ve tık sesi duydum yerine oturdu. Bilgisayar kabloyu algılıyor ancak yazılım LCD'yi algılamıyor.

Anakartın BIOS'unu en son sürüme güncelledim.
Yonga seti sürücüleri en son sürüme güncellendi.

L-connect 3 yazılımı yukarıdaki görseldeki gibidir, son sürümdür, yeni bir güncelleme yoktur.

LCD aygıtı Aygıt Yöneticisi'ndeki evrensel seri veri yolu aygıtlarında görünmüyor.
Sonunda güç kapalıyken yeniden kabloladım ama sonuç alamadım.

Dosya Ekleri

• fawfawf.png
    575,9 KB · Görüntüleme: 42
  • Ekran görüntüsü 2025-04-10 162540.png
    43,4 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
USB Type-C kablosunu düzgün taktığınızdan emin olun.

Yazılımı kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin, özellikle aygıt yöneticisinde eski sürücülerden temizlendiğini teyit edelim.

BIOS'tan "Legacy USB" ve "xHCI" seçeneklerinin doğru yapılandırılıp yapılandırılmadığını kontrol edin.

Ayrıca, Lian Li'nin resmi sitesinden L-connect yazılımını ve AiO'nun Firmware'ini güncelleyin.

Buraya kadar sorun devam ederse son olarak başka bir bilgisayarda deneyerek donanımsal bir sorun olup olmadığını kontrol edin.

Hocam açıklamayı iyi okumadığınızı farz ediyorum, önerdiğiniz 5 maddenin 3'ü denediğimi açıklamada yazıyor. BIOS'tan söylediklerinizi kontrol ettim 2'side enabled durumunda. Donanımı başka bir bilgisayarda denemem mümkün değil. Başka bir öneriniz varsa çok mutlu olurum.

Merhaba, biraz daha araştırıp öyle dönüş yapmak istedim. Yazdıklarınızı dikkatle inceledim tekrardan.

Şu aşamada, L-Connect 3 yazılımının LCD modülünü tanımamasıyla ilgili daha spesifik bir USB mapping veya firmware kilitlenmesi ihtimali üzerinde duralım:

Öncelikle sisteminizde Windows’un USB sürücü önbelleğinde kalmış eski yapılandırmaları temizlemek adına, komut satırından pnputil /enum-drivers komutu ile “oem” ile başlayan Lian Li ile ilişkili tüm sürücüleri bulup pnputil /delete-driver oemXX.inf /uninstall /force komutuyla kaldırmanızı öneririm.

Bu işlemden sonra temiz kurulum daha etkili olacaktır.

Ayrıca, Lian Li'nin bazı modellerinde nadiren yaşanabilen bir LCD kilitlenme durumunda yazılım LCD’yi tanıyamaz hale gelebiliyor.

Güç tamamen kesildikten sonra (PSU anahtarı kapatılarak) en az 5 dakika sistemin elektriksiz kalması, sonrasında yalnızca pompa bağlantısı yapılarak (fan ve diğer RGB kabloları çıkarılarak) test edilmesi bu kilidi çözecektir diye düşünüyorum fakat buna ek olarak, anakartınızda eğer ikinci bir USB 2.0 header varsa (ROG STRIX B650E-E modelinde genellikle ikincil header bulunuyor), bağlantıyı oraya alarak yeniden deneyebilirsiniz.

bazı USB yolları L-Connect ile uyumsuzluk gösterebiliyor.

Eğer tüm bunlara rağmen sonuç alınamazsa L-Connect’in kendi yazılımı üzerinden güncelleme yapmadan önce gizli bir firmware resetleme kombinasyonu olabiliyormuş:

Yazılım açıkken “CTRL + ALT + R” gibi kombinasyonları deneyebilir, ya da yazılımın C:\ProgramData\LianLi\LConnect3\Logs klasörünü kontrol ederek hata kodu veya donanım ID’si hatası alıp almadığınızı teyit edip paylaşabilirsiniz.

Daha sonrasında gelen hata koduna odaklanırız.

Merhaba tam umudumu kaybetmişken bu uzun mesajınız bana tekrar umut oldu ilgi ve alakanız için teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi uygulayacağım umarım işe yarar.

Merhaba tam umudumu kaybetmişken bu uzun mesajınız bana tekrar umut oldu ilgi ve alakanız için teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi uygulayacağım umarım işe yarar.

Sorun çözülürse veya devam ederse dönüş yapmayı unutmayın hocam.

Sorun çözülürse veya devam ederse dönüş yapmayı unutmayın hocam.

Merhaba hocam komut satırında Lian Li ile ilişkili bir tane bile sürücü bulamadım maalesef. Şu an L-connect3 kurulu olmadığı içinde olabilir. Bu çözümde elendi. 2. maddeyi uygulayacağım fakat tüm fanların bağlantısını kesersem işlemci zarar görmez mi aşırı ısınıp mavi ekran veya kapanma durumu olmaz mı?

Son düzenleme:

Fan bağlantılarını tamamen kesmek işlemciyi aşırı ısıtabilir ve bu da sistemin kapanmasına veya mavi ekran hatasına yol açabilir dediğiniz gibi.

Eğer fanları çıkaracaksanız işlemcinin sıvı soğutma sisteminin yeterli olup olmadığını kontrol etmelisiniz ki kalıcı hasara yol açmayalım.

AiO sıvı soğutma sistemleri fanlar olmadan işlemciyi soğutabilir ancak fanlar bağlı kaldığında daha etkili olur. Bu nedenle en güvenli çözüm fanları kesmeden devam etmek olur.

Eğer fanları kesmeniz gerekiyorsa geçici olarak işlemciyi aşırı ısınmaması için bilgisayarın çalışmasını kısa süreli tutmaya bakın.

Güç tamamen kesildikten sonra (PSU anahtarı kapatılarak) en az 5 dakika sistemin elektriksiz kalması, sonrasında yalnızca pompa bağlantısı yapılarak (fan ve diğer RGB kabloları çıkarılarak)

Burada böyle demişsiniz işte tüm fanları sökersem işlemci ışınır bilgisayarı çalıştırdıktan sonra 5 saniye sonra soğutucu fanlarının kablosunu taksam peki?

Burada böyle demişsiniz işte tüm fanları sökersem işlemci ısınır bilgisayarı çalıştırdıktan sonra 5 saniye sonra soğutucu fanlarının kablosunu taksam peki?

Evet fanları 5 saniye içinde takabilirsiniz. Bu süre zarfında da işlemci fazla ısınmaz çünkü sıvı soğutma pompası işlemeye devam edecek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…