L340 undervolting işlemi nasıl olmalı?

Captain99

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler.

Az çok undervolt yapabildim laptopuma. Sadece Throttlestop üzerinden yapılacak ayarları bilmiyorum.

@erengore hocam yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1163).png
    64,1 KB · Görüntüleme: 162
  • Ekran Görüntüsü (1164).png
    64,1 KB · Görüntüleme: 130
  • Ekran Görüntüsü (1165).png
    62,8 KB · Görüntüleme: 119
  • Ekran Görüntüsü (1166).png
    64 KB · Görüntüleme: 99
  • Ekran Görüntüsü (1167).png
    64 KB · Görüntüleme: 115
  • Ekran Görüntüsü (1169).png
    4,4 KB · Görüntüleme: 125
  • Ekran Görüntüsü (1168).png
    61,1 KB · Görüntüleme: 111
Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler.

Az çok undervolt yapabildim laptopuma. Sadece Throttlestop üzerinden yapılacak ayarları bilmiyorum.

Kahvaltıya iniyorum ardından yardımcı olacağım.
İyi günler.

Sistem Nihai Performans modunda ise Yüksek Performans olarak ayarlayın Windows üzerinden. Yoksa yeni bir güç planı oluşturup öyle yapın.

Cache'i -160 nasıl yapabildiniz? İyi cesaret ister. İşin tuhafı ise sistemin bu değeri kaldırması. CPU Core'u da -160'a çıkartın. Apply'a basın.

EDP sorunu görülmüş Limits sekmesinde ancak pek EDP sorunu çıkartacak bir şey göremiyorum. Belki sistemi ilk açtığınız anda öyle olduğu için yazmıştır. Ama EDP OTHER ışığının kırmızı yandığını görürseniz bu ayarlara rağmen o zaman Power Limit 4'ü 1023 olacak şekilde ayarlayın.

PL2 konusunda da sorun gözüküyor.

Clear'a basın Limits sekmesinde ardından oyunlara girin stres testleri yapın. Limits sekmesinde tekrardan bir ışık sarı yanıyorsa üstünde düşünmemiz gereken noktalar olabilir.

Bu Undervolt ile sistemin buz ötesine geçmesi lazım. Ancak PROCHOT bile oluşmuş. Termal macun dandik belli ki.

Son düzenleme:
Vaktinizi ayrıdığınız için teşekkürler.

Hocam cache'i 250 yapmıştım 9.2 sürümünde. 9.3'ü yükleyince 180'e kadar çıkabiliyorum max. Hata payını bırakmak amacıyla 160'a çektim. Core ise 150'de TS Bench'te hata veriyor. Onun için 140'a çektim.

Hocam laptopun soğutmasında hata var. Fotoğrafta göreceğiniz üzere cpu ve gpu aynı bakır borudan soğutuluyor. Üstüne 1 sene oldu alalı, yüksek performansta kullanalı 6 ay oluyor. Termal macun büyük ihtimalle dandikti. İstanbul'a gideceğim zaman değiştirteceğim.

Windows ayarlarında yüksek performans ve dengeli modlar bulunuyor sadece. Nihai performans seçeneği bulunmuyor.

Oyuna girip tekrar döneceğim size.
CSGO'da sıcaklık 90'larda seyrediyor. 96'ya kadar çıkmış ama bir düşüş yaşanmış.

Dosya Ekleri

• maxresdefault.jpg
    129,7 KB · Görüntüleme: 122
Son düzenleme:
Sadece Termal kısma var. Macun değişikliği ile sistemi bundan da kurtarıp işlemciden en iyi verimi alabilirsiniz.

Hocam Far Cry3'te de denedim. Son attığım fotoğraftaki gibidir Limits sekmesi.
Sadece Termal kısma var. Macun değişikliği ile sistemi bundan da kurtarıp işlemciden en iyi verimi alabilirsiniz.
Hocam ayarların çoğunu sizin yazdığınız konulardan baktım. Hatta bir soru sormuştum size ICC MAX ile ilgili . Sadece başka yapılacak bir şey var mı diye yazdım. Çok teşekkür ederim, termal macunu yenileceğim.
@erengore Hocam pl2 hatasını dediğim gibi birkaç kez aldım. İyi performans alamıyordum ama şu anda herhangi bir sıkıntı yok. Ne yapmamız gerekiyor? İşiniz bittikten sonra bekliyorum.

Bu arada undervoltu biraz düşürdüm. O da bir kez mavi ekran yedim, gerçi sıcaklıklar 93-95 civarındaydı. Şu anda underclocklu kullanıyorum mesela Doom Eternal'da 3.1 GHZ.

Son düzenleme:
Hallederiz akşam geliyorum.
@Captain99 Güncel ayarlarınızı atar mısınız?
FIVR ve TPL özellikle.

Son düzenleme:

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1181).png
    64,2 KB · Görüntüleme: 109
  • Ekran Görüntüsü (1182).png
    63,7 KB · Görüntüleme: 134
TS bench hata veriyor hocam. O yüzden yapmadım.
Öyleyse ThrottleStop.ini dosyasıyla beraber ThrottleStop'u silin. Tümden. Ardından sisteminizi tam kapatın. Ardından açın ve ThrottleStop'un sitesinden tekrar indirin. Ve ayarlamalarımızı beraber hızlıca yapalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…