Çözüldü L4D2 yüksek ayarlarda kötü grafikler

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 7
Uzun zamandır l4d2 oynuyorum ama hep düşük grafiklerde oynuyordum. Geçenlerde yüksek grafiklerle oynamaya başladım çözünürlüğüm 1024*768 shader ve model/doku detayları yüksekte. 4x MSAA ve 16x eşyönsüz süzme ile oynuyorum bir de. Sorun da şu, 4x MSAA ve 16x eşyönsüz süzme ile oynadığım halde dokuların kenarlarıvs. hâlâ tırtıklı sanki ayarlar en düşükte gibi. Diğer oyunlarda da bu ayarlarda böyle oluyor. AMD Catalyst Center'da 3D ayarlarını düşürmüştüm sorun bundan mı kaynaklanıyor yoksa ekran kartım eski olduğu yüzden mi? Bu arada laptoptan oynuyorum ve özellikleri; ATI HD 5470 1 GB ekran kartı (çekirdek hızı 750 ve bellek hızı 800 MHz ama ben ikisini de 900 MHz yapıyorum OC ile) i5 M460 2C/4T 2.53 GHz işlemci (turbo boost ile 2.8 GHz oluyor) 4 GB RAM ve 500 GB HDD var. Windows 7 kullanıyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Not: Driverlarım güncel.

Çözüm
Driver kurarken Driver Booster falan kullandınız mı?

Ek olarak Source motorlu bir oyundan çok yüksek kaliteli dokular beklememek lazım.

Hem 1024x768'de oynuyorsunuz, tırtık normal.

Overclock niye yaptınız?

Oyun orijinal mi?

Calatyst ayarını varsayılanda bırakın.

Ek olarak Source motorlu bir oyundan çok yüksek kaliteli dokular beklememek lazım.

Overclock niye yaptınız?

Oyun orijinal mi?

Çözüm

Overclock niye yaptınız?

Oyun orijinal mi?

Oyun orijinal. Driverları kendim kurdum program kullanmadım ve doğru kurduğuma eminim. OC yapmamın sebebi ekran kartının gücü yetersiz kalabiliyor bu ayarlarda bazen.

Çözünürlüğü 1080P yapın ayrıca oyun 11 yıllık.
Maksimum 1366*768 oluyor.
Arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkürler. AMD Catalyst Centerdaki 3D ayarlarını varsayılanlara getirdim ve oyuna tekrar girdim. Bayaa bi' azaldı dokuların kenarlarındaki tırtıklar vs. artık daha düz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı