Laboratuvarda çalışan meslekler nelerdir?

IX. Corleone

Hectopat
Yer
Corleone
Arkadaşlar hani olur ya filmlerde ya da oyunlarda laboratuvarda deney yaparlar. Bu kişiler hangi meslek adı altında görev yapıyorlar? Örnek olarak aklıma Resident Evil geldi. Mesela orada oyunun sonlarına doğru yeraltı laboratuvarına iniyoruz orada gizli deney yapan kişiler hangi mesleğe sahipler? Örnek olsun diye söyledim aklıma geldi ya da Outlast'de laboratuvarda çalışan kişiler. Umarım açıklayabilmişimdir. :)

Laboratuvarda çeşitli meslekler altında deney yapılabiliyor. Genellikle sağlık, bilim, teknoloji ve araştırma üzerinde yoğunlaşırlar. Örnek olarak kimyager, biyolog, patolog, laboratuvar yöneticisi vb.

Kan alma dışkı incelemeyi falan diyosan laboratuvar teknikerleri yapıyor
Öyle değil de hani böyle biri bir şey bulur bir deney yapar vesaire. Ömrünün tamamını laboratuvar ortamında deneyler yaparak geçirir ya. Ondan bahsediyorum. Kişiler üzerinden değil de canlı organizmalar ya da maddeler, deneyler üzerinden konuşuyorum.

Laboratuvarda çeşitli meslekler altında deney yapılabiliyor. Genellikle sağlık, bilim, teknoloji ve araştırma üzerinde yoğunlaşırlar. Örnek olarak kimyager, biyolog, patolog, laboratuvar yöneticisi vb.
Hocam biraz distopik gelebilir fakat hani filmlerde olur ya yeraltı laboratuvarları falan böyle gider vücut temizleme makinesinden geçip önlüklerini vesaire giyerler :D küçüklükten beridir hep imrenirdim. Kimya ve biyolojiye de ilgim var ve bu tarz deney, gözlem, araştırma yapılan bir meslek sahibi olmak istiyorum, mesela Biontech'i yapan kişiler gibi, bir aşı üretmek, bilimsel bir başarı göstermek vesaire. İnternetten maaşlarına baktığımda asgari ücrete yakın olduğunu görüyorum. Ona da anlam veremedim umarım siz benim bahsini geçtiğim mesleği anlamışsınızdır. :)

Son düzenleme:
Deney yapıyolar senin benim gibi insanların kanlarını alıyolar :D biz de deneyiz kan falan almalar Serum'lar falan kobay faresiyiz kısaca.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı