LAN Option ROM nedir ?

Makaleler
287
Yer
İstanbul
Yeni nesil Gigabit Ethernet yongaları sadece modern işletim sistemlerinde çalışmaktadır. Fakat MS-DOS gibi eski işletim sistemleri kullandığınızda Ethernet portu 1 GBit yerine 100 Mbit hızda çalışacaktır.

İşte burada LAN Boot ROM ayarını Enabled yaparsanız, PC açılırken Gigabit kontrolcünün boot ROM'unu yükleyecek ve bu sayede düzgün sürücü desteği olmayan eski işletim sistemlerinde dahi Ethrnet portu 1 Gbit hızda çalışabilecektir.

Bu ayar devre dışı olduğunda ise düzgün sürücü yüklenene kadar LAN portu 100 Mbit hızda çalışacaktır.

Bir başka kaynağa göre bu özellik, PC'nin ağ üzerinden boot edebilmesini sağlıyor. Devreye sokulduğunda ağ yongasının içerisindeki ROM, yerel ağda boot edilebilecek boot sunucularını bulup bu sunucudan işletim sistemi çekirdeğini boot edebiliyor. Çekirdek, daha sonra işletim sisteminin kalanını ağdan çekebiliyor.

Son düzenleme:
Merhaba ben gigagyte anakartımın BIOS'unda LAN PXE BOOT OPTİON ROM seçeneğini aktif ettim sonra kaydet ve çık dedim bilgisayarı tekrar çalıştırdığımda klavye mouse kulaklık ışıkları gelmiyor ekran kartınının ışığı yanıyor sönüyor ve bilgisayar açılmıyor sadece fanlar çalışıyor siyah ekranda kalıyor fakat monitor bilgisayarı görmüyor çok korkuyorum lütfrn yardım edin
@Recep Baltaş lütfen yardım edin

Konuyu hortlatmak yerine yeni bir konu açsaydınız daha iyi olmaz mıydı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı