LAN portu turuncu yanıyor

b52wow

Centipat
Arkadaşlar değişik bir sorunla karşı karşıyayım. Akıl akıldan üstündür diyerek yardım talep etmek istiyorum. B450M-A Pro Max anakarta sahibim. CAT6 kabloyla modeme bağlandığımda kasanın arkasındaki lan portu turuncu renkte yanıyor ve internet hızımı 10 Mbit ile sınırlıyor. Aynı kabloyu laptopuma bağladığımda ise sorunsuz 100 Mbit bağlantı sağlıyor. Birkaç kez kabloyu kasaya tak çıkar yaptığımda ise asıl yanması gereken yeşil ışık yanıp sönüyor ve ethernet tanımlanıyor diyerek ağ ve paylaşım merkezinde uyarı da onunla birlikte yanıp sönüyor. Yani kısacası 100 Mbit'le bağlanmayı tanımlayamıyor bilgisayara. Sonunda tak çıkar yaptıkça turuncuda yanık kalıyor ve dediğim gibi 10 Mbit hıza sabitliyor kendini. İnternetten birkaç araştırma yaptığımda ağ ayarlarında gelişmiş sekmesinde Speed dublex seçeneklerini 100 Mbit ve 1 Gbit'e kadar yükselttim ama hala 10 Mbit olarak gösteriyor hız durumunu. Bilgisayar yeni, onda da sorun olduğunu düşünmüyorum. Çünkü ne hikmetse sabah birkaç kez tak çıkar yaptığımda yeşil ışık yanık kaldı ve 100 Mbit ile bağlandım. Bilgisayarı kapatıp açtığımda tekrar turuncuya döndü ve bu şekilde devam ediyor. Tak çıkar yapmaktan artık LAN portuna zarar vereceğim ve kafayı yiyeceğim. Modem markası TP-Link TD W8961N. Reset attım, her şeyi denedim, olmadı. Kablo uzunluğu 18 metre, isterseniz konu ile alakalı video yükleyebilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı