CPU'nuzun yarısından azını kullanıyorsunuz performans olarak. GPU bellek hızı da aşırı düşük. Bence termal macun yenileyip, temizlik yapma vakti gelmiş. Sıcaklıklar çok arttığı için mecbur sistem frekans hızlarını düşürüyor. Bu hızlarda bile bu sıcaklık yüksek bir değer. Temizlik yapın daha sonra nvidia denetim masasında 3D ayarlarda Optimum Güç olan seçeneği Maksimum Performans'a getirin, bunu temizlikten sonra yapın.
Dün içini açıp yüzeysel bir temizlik yaptım, saç kurutma makinesi ile hava üflettim. Fanları da sökmeden fırça ile temizlemeye çalıştım. İlk açtığımda çok da tozlu gözükmemişti gözüme ancak temizliği bitirip denemek için oyun açtıktan sonra bu kadar etki ediyor olmasına inanamadım. GPU 1030 MHz civarlarına çıktı. Afterburner ile 1118 MHz'ye kadar çıkarttım.
Sıcaklıklar ise tam da dediğiniz gibi çok daha az seyrediyor. PC'nin ısısı dışarıya kaçamıyormuş, bu yüzden temizlikten önce klavye elimi yakıyordu. PC oyunlardan sonra soğumuyordu. Şimdi oyun sırasında kalvye hiç sıcak değil. En bariz olanı ise elimi fan çıkışına götürdüğümde hava akımını çok az hissediyordum, şu an götürüyorum çok çok daha fazla bir akım var. Sorunum temizlikten sonra çözüldü.
Ufak ek bir soru olarak, GPU hızım oldukça hızlandı ancak yine de kendini bir değere sabitleyerek çalışıyor, oyun içerisinde değerini değiştirmiyor. Bunun nedenini merak ettim. Afterburner ile de aşırttığım değerde sabitleyebiliyorum. Bir de GPU'nun maximum hızını öğrenmeye çalıştım GTX970M için @5000 MHz diye bir ifade buldum. Bu tam olarak ne anlama geliyor?